04:40 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12761

  Ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian a declarat că în Franța nu vor exista blocaje împotriva vaccinului rus ”Sputnik V”.

  BRUXELLES, 3 feb – Sputnik.Tot mai multe oficialități din țări importante din UE vorbesc despre folosirea vaccinului rusesc Sputnik V în Europa.

  ''Dacă Sputnik este validat, omologat de Agenţia Europeană pentru Medicamente şi, în Franţa, de Înalta Autoritate Sanitară, nu va exista niciun blocaj în privinţa distribuirii lui, dacă (vaccinul) corespunde normelor ştiinţifice şi exigenţelor de rezistenţă şi control care sunt impuse în Europa. Vaccinurile nu au naţionalitate. Ceea ce contează este să avem un medicament care funcţionează'', a declarat ministrul de Externe francez Jean-Yves Le Drian într-un interviu la postul Europe 1.

  Și preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a făcut o declarație pe aeastă temă, spunând că producătorul vaccinului trebuie să facă o solicitare de autorizare în Uniunea Europeană.

  ''Din momentul în care o prezintă, în cel mai scurt timp autorităţile europene şi autorităţile noastre naţionale vor examina vaccinul din punct de vedere ştiinţific, în mod independent şi, în funcţie de rezultate şi de teste, îl vor omologa sau nu'', a explicat Macron.

  Chiar ieri, un studiu publicat în revista ştiinţifică The Lancet a îndepărtat orice dubii cu privire la Sputnik V demonstrând că este sigur și eficient.

  Tematic

  Franța, măsuri mai radicale decât România de Revelion
  Asistentă medicală din Normandia - noua Miss Franța 2021
  Șoc în Franța: Macron a fost testat pozitiv cu Covid-19!
  Tagurile:
  Franța, Sputnik V

  Știrile Zilei