00:43 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8721

  După ce a fost confirmată eficacitatea vaccinului rusesc Sputnik V împotriva Covid-19, președinta partidului Adunarea Națională din Franţa a solicitat colaborarea ţării cu Rusia, astfel încât francezii să aibă posibilitatea de a beneficia de acesta.

  BUCUREŞTI, 3 feb – Sputnik. În contextul în care revista medicală Lancet a publicat confirmarea eficienței vaccinului rusesc la peste 90%, președinta partidului Adunarea Națională din Franţa Marine Le Pen a cerut colaborarea cu Rusia pentru a se obţine vaccinul Sputnik V.

  „Având în vedere că eficacitatea vaccinului rusesc Sputnik V nu mai este pusă la îndoială, acesta poate fi o «armă» împotriva pandemiei. Să lucrăm în relații bune cu Rusia și să nu lăsăm ideologia anti-rusească să ne împiedice să ne vaccinăm compatrioții”, a scris Le Pen, citată de Sputnik France

  ​Între timp, invitat pe 2 februarie la postul TF1, preşedintele francez Emmanuel Macron a estimat că Franța va putea oferi un vaccin întregii sale populații adulte înainte de sfârșitul verii.

  Purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, a declarat anterior că vaccinurile nu au naționalitate și că „dacă Agenția Europeană a Medicamentului consideră că este sigur și eficient, Autoritatea Franceză pentru Sănătate va admite aceeași evaluare, iar Sputnik V va putea fi, în mod evident, oferit cetățenilor francezi”.

  Revista medicală Lancet a publicat un studiu recent dedicat Sputnik V, precizând că vaccinul este eficient și că oferă protecție împotriva cazurilor severe de Covid-19. Eficacitatea vaccinului a fost stabilită la 91,6%. În plus, comitetul independent de monitorizare a datelor a precizat că 94% din efectele secundare au fost ușoare.

  Tematic

  Peste 30% dintre francezi susţin soluţia lui Marine Le Pen
  Marine Le Pen ar redeschide micile afaceri şi lăcașurile de cult
  Marine Le Pen: „realegerea lui Trump, benefică pentru Franța”
  Tagurile:
  Marine Le Pen

  Știrile Zilei