12:01 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  26804

  Purtătorul de cuvânt al guvernului francez Gabriel Attal a făcut declaraţii, pe 3 februarie, cu privire la situaţia sanitară din Franţa, lămurind dacă impunerea unui al treilea lockdown este un lucru inevitabil în această ţară.

  BUCUREŞTI, 3 feb – Sputnik. Descriind situația sanitară din Franța drept „fragilă”, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, a declarat, pe 3 februarie, că un al treilea lockdown care, contrar așteptărilor, nu a fost introdus până acum, nu este un lucru „inevitabil”.

  „Încă o dată, situația este în mâinile noastre, blocarea [un al treilea lockdown] nu este inevitabilă, iar eforturile noastre colective ne vor permite să o evităm”, a declarat Attal miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la sfârșitul şedinţei Consiliului Apărării.

  „La prima blocare, la a doua blocare, în timpul sărbătorilor de la sfârșitul anului, cu fiecare ocazie, de la începutul acestei crize, francezii (...) și-au arătat hotărârea de a înfrunta împreună virusul”, a mai spus Attal, potrivit Sputnik France

  Potrivit acestuia, cifrele actuale nu înseamnă „nici o pauză, nici o explozie”.

  „Constatăm încă un număr stabil de cazuri pozitive (...). Numărul pacienților internați și al celor la terapie intensivă este semnificativ. Îngrijitorii noștri sunt puşi la încercare”, a explicat acesta, după care a spus că mutațiile coronavirusului continuă să se răspândească în Franța.

  Deşi, în ultimele săptămâni, autoritățile au părut să îi pregătească pe francezi pentru un nou lockdown, totuşi, prim-ministrul nu l-a anunțat pe 29 ianuarie. El a anunțat totuși noi restricții pentru contracararea răspândirii coronavirusului, inclusiv închiderea companiilor nonalimentare mai mari de 20.000 de metri pătrați, închiderea granițelor pentru țările din afara UE și mărirea intervalului în care nu se permite ieşirea din case decât din motive întemeiate.

  Tematic

  MAE: Noi condiții de intrare în Franța în condițiile pandemiei COVID-19
  Șoc în Franța: Macron a fost testat pozitiv cu Covid-19!
  Asistentă medicală din Normandia - noua Miss Franța 2021
  Tagurile:
  Franța

  Știrile Zilei