19:44 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12320

  Sindicatele majore din Franța au îndemnat la o grevă la nivel național pentru a protesta împotriva măsurilor luate de guvern împotriva COVID-19, pe fondul temerilor că măsurile vor afecta şi mai mult locurile de muncă și salariile.

  BUCUREŞTI, 5 feb – Sputnik. Agenţia Sputnik France a transmis  în direct de la Paris, unde s-a desfăşoarat un miting de protest împotriva măsurilor guvernului în pandemia de coronavirus.

  Confederația Generală a Muncii (CGT), considerată un sindicat major în Franţa, a îndemnat lucrătorii din toată Franța să se alăture grevei la nivel național și să participe la demonstrații în masă pentru a protesta faţă de măsurile guvernamentale împotriva COVID-19.

  În timp ce Franța încă face eforturi de redresare a economiei afectate de pandemia de coronavirus, protestatarii cer mai multe cheltuieli pentru educație și servicii publice care să fie prevăzute în planul de redresare, potrivit Sputnik. O altă revendicare a protestatarilor este protejarea oamenilor de noi reduceri de locuri de muncă, în contextul în care rata șomajului a crescut.

  Participanții marşează de la Place de la République până la he Place de la Nation, într-o demonstraţie începută la ora 14:00, ora locala.

  Până în prezent, Franța a înregistrat în total 3.310.051 cazuri de coronavirus și 77.209 decese legate de COVID-19, potrivit Universității Johns Hopkins.

  Tematic

  Protestele de la Paris au degenerate în violențe - VIDEO
  VIDEO: O nouă IZOLARE în Franța - proteste nocturne la Paris
  Proteste la Paris și Leipzig după votarea unor legi controversate
  Tagurile:
  protest, Paris

  Știrile Zilei