03:19 12 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.93
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în Belarus (136)
  221115

  Germania alocă o sumă de 21 milioane de euro unui program de susținere a opoziției din Belarus. Despre ce e vorba

  BUCUREȘTI, 6 feb – Sputnik. Germania a alocat peste 21 milioane de euro unui program de sprijin al opoziției din Belarus, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Heiko Maas, în cadrul conferinței online “Solidaritate cu Belarusul”.

  Autoritățile germane au adoptat un plan de acțiuni de susținere a opoziției belaruse. E vorba de oferirea azilului și burselor, susținerea presei independente, declarase sâmbătă într-un mesaj video cancelarul Angela Merkel.

  “Fiți siguri: Germania și UE sunt de partea voastră. Am introdus sancțiuni împotriva lui Lukașenko și regimul lui. Am elaborat planul de acțiuni “Societatea civilă din Belarus”, în valoare de 21 milioane de euro”, a declarat ministrul, adresându-se susținătorilor opoziției belaruse.

  “Vom propune burse studenților care au fost exmatriculați din școli și universități pentru participarea la demonstrații. Vom susține presa independentă. Vom acorda o consiliere psihologică victimelor torturii și vom oferi azil în Germania belarușilor persecutați. Vom crea un mecanism pentru colectarea dovezilor împotriva celor care încalcă drepturile omului. Va veni o zi când aceștia vor fi trași la răspundere. Va veni o zi când poporul Belarusului va putea trăi în condiții de democrație, libertate și supremație a legii”, a adăugat acesta.

  Тема:
  Proteste în Belarus (136)

  Tematic

  OSCE recomandă statelor să nu recunoască alegerile din Belarus
  Vestul a văzut paiul din Belarus, dar nu vede bârna din SUA
  Putin, îngrijorat de situația din Belarus
  Belarus își închide hotarele în legătură cu pandemia de COVID-19
  De ce sancțiunile UE nu împiedică NATO să repare avioanele militare în Belarus
  Tagurile:
  protest, Germania, Belarus

  Știrile Zilei