02:17 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1754)
  132131

  Ministrul britanic responsabil cu campania de vaccinare împotriva COVID-19, Nadhim Zahawi, a lămurit duminică, într-un interviu pentru Sky News, dacă Marea Britanie va introduce pașapoartele de vaccinare împotriva coronavirusului.

  BUCUREŞTI, 7 feb – Sputnik. Marea Britanie nu va introduce pașapoarte de vaccinare împotriva coronavirusului, a declarat duminică Ministrul britanic responsabil cu campania de vaccinare împotriva COVID-19, Nadhim Zahawi, într-un interviu pentru Sky News

  Zahawi a spus că o astfel de măsură ar fi „discriminatorie”.

  „Cred că ceea ce trebuie făcut este ca oamenii să fină și să se vaccineze pentru că aşa doresc ei decât ca vaccinul să devină într-un fel obligatoriu, prin [introducerea] pașapoartelor”, a spus ministrul britanic.

  „Dacă alte țări cer în mod evident o dovadă, atunci o puteți cere medicului de familie, deoarece medicul de familie vă ține evidența și aceasta va putea fi folosită ca dovadă că ați făcut vaccinul”, a subliniat Zahawi.

  Ministrul a mai spus că guvernul face eforturi pentru a facilita vaccinările împotriva noilor tulpini ale virusului.

  Într-un interviu acordat anterior BBC, Zahawi a spus că vaccinările anuale împotriva coronavirusului sunt foarte probabile.

  „Considerăm că va fi foarte probabilă vaccinarea anuală sau un rapel în toamnă și apoi vaccinarea anuală, aşa cum procedăm în cazul vaccinărilor împotriva gripei, când constatăm ce tulpini de virus se răspândesc în întreaga lume”, a declarat Zahawi pentru Andrew Marr Show de la Sky News.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1754)

  Tematic

  Românii din UK, anunţ: cât va mai dura lockdown-ul naţional
  UK: vor primi 500 de lire toţi cei pozitivi cu Covid-19? - decizie
  Românii din UK, veşti bune: când se relaxează restricţiile
  Alertă meteo în UK pentru următoarele zile: „Bestia din Marea Baltică”
  Revin crimele cu cuțitul în UK: baie de sânge la Londra
  Tagurile:
  Pașaport, vaccinare, Marea Britanie

  Știrile Zilei