08:26 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22361

  Israelienii protestează în mod regulat de luni de zile, în ciuda răspândirii accelerate a epidemiei, acuzând guvernul că a gestionat greșit situația creată de coronavirus în Israel, ceea ce a dus la o criză economică din țară.

  Proteste în Danemarca
  © AFP 2021 / MADS CLAUS RASMUSSEN
  BUCUREŞTI, 7 feb – Sputnik. Mii de oameni s-au adunat la o demonstrație anti-guvernamentală în fața reședinței oficiale a prim-ministrului Benjamin Netanyahu din Ierusalim, solicitând demisia acestuia din funcție, a informat agenţia Haaretz sâmbătă.

  Se relatează că mai multe grupuri de protestatari au mărșăluit pe străzile orașului înainte de a se întâlni la o destinație de pe strada Balfour.

  Utilizatorii rețelelor de socializare au distribuit filmuleţe de la miting, unde protestatarii se aud scandând lozinci politice, în timp ce bat toba şi dansează.

  ​Au avut loc ciocniri între ofiţerii de menţinere a ordinii și manifestanți după ce una dintre ieșirile din Piața Paris, locul unde a avut loc demonstrația, a fost blocată de poliție. Un protestatar ar fi suferit o leziune la cap și a fost evacuat de la fața locului.

  În alte înregistrări video se văd protestatari purtând submarine gonflabile, legate în mod simbolic de scandalul de corupție în care ar fi implicat Netanyahu, care ar fi ascuns informații relevante oficialilor militari atunci când țara a decis să cumpere noi submarine.

  ​Pe lângă submarine, unii manifestanți au purtat baloane verzi uriaşe având forma coronavirusului.

  ​Poliția a blocat străzile din jurul reședinței prim-ministrului înainte de protest. În același timp, în Cezareea, sute de oameni ar fi mărșăluit către casa privată a prim-ministrului.

  La începutul zilei, demonstrațiile au avut loc la poduri și intersecții din toată țara. De mai bine de șapte luni sunt desfăşurate proteste antiguvernamentale, în care se cere demisia lui Netanyahu din cauza acuzelor de luare de mită, fraudă și înşelare a încrederii, precum și a gestionarii epidemiei de COVID-19 de către guvern. Netanyahu neagă orice acuză de conduită necorespunzătoare.

  Tematic

  Olanda: Pagube în urma protestului anti-lockdown
  Ministerul rus de Externe promite SUA o "discuție serioasă" din cauza reacției la proteste
  Proteste împotriva restricțiilor antiepidemice în Ierusalim
  Danezii protestează împotriva pașapoartelor Covid
  Proteste la Paris faţă de planul de redresare Covid al guvernului
  Tagurile:
  Ierusalim, Israel

  Știrile Zilei