03:11 12 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.93
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7703

  Facebook lansează cea mai mare campanie pro-imunizare împotriva COVID-19 și extinde lista afirmațiilor „false” despre vaccin.

  CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. Conform noii politici Facebook privind standardele comunitare, postările cu „afirmații dezamăgite” potrivit cărora Covid-19 este „fabricat de om” sau că vaccinurile sunt ineficiente, nesigure, periculoase sau cauzează autism vor fi eliminate de luni, anunță RT

  Noua politică a fost pusă în aplicare în urma consultărilor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și va ajuta Facebook „să continue să ia măsuri agresive împotriva dezinformării” despre Covid-19 și vaccinuri.

  Chiar dacă nu încalcă niciuna dintre politicile enumerate, postările despre Covid-19 sau vaccinuri vor fi în continuare supuse revizuirii „verificatorilor de informații terți” și etichetate și „retrogradate” dacă sunt calificate ca false.

  Între timp, șeful pe politicile de sănătate al companiei, Kang-Xing Jin, a anunțat că Facebook - împreună cu Instagram și WhatsApp, pe care le deține - vor desfășura „cea mai mare campanie mondială de promovare a informațiilor autoritare despre vaccinurile [Covid-19]”.

  Pe lângă „extinderea eforturilor noastre de eliminare a afirmațiilor false”, Facebook acordă 120 de milioane de dolari în formă de credite publicitare ministerelor sănătății, ONG-urilor și agențiilor ONU pentru a trimite informații despre vaccin și sănătate „miliardelor de oameni din întreaga lume” și furnizează date „pentru a informa livrarea eficientă a vaccinurilor și eforturile educaționale pentru a construi încrederea” cu privire la vaccinuri.

  Gigantul social media va ajuta, de asemenea, oamenii „să găsească unde și când se pot vaccina - similar cu modul în care am ajutat oamenii să găsească informații despre cum să voteze în timpul alegerilor”.

  Tematic

  Ministrul ungar al Justiției acuză Facebook că limitează opiniile creștine pe platformă
  Polonia urmează modelul Rusiei și anunță o lege împotriva cenzurii Twitter și Facebook
  Datele private de la 500 de mil. de utilizatori Facebook, vândute de un hacker
  Tagurile:
  Facebook

  Știrile Zilei