04:46 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21430

  Companiile  germane negociază producerea vaccinului împotriva coronavirusului rus Sputnik V, înainte de aprobarea sa pentru utilizare în UE, acesta ar putea fi furnizat țărilor terțe

  BUCUREȘTI, 11 feb - Sputnik. Companiile din Germania negociază producerea vaccinului împotriva coronavirusului rus Sputnik V, înainte de aprobarea sa pentru utilizare în UE, acesta ar putea fi furnizat țărilor terțe, a declarat pentru RIA Novosti, directorul executiv al Comitetului de Est al Economiei Germane (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft eV) Michael Harms.

  Vaccinul Sputnik V
  © Sputnik / Сергей Аверин

  El a reamintit că, conform datelor furnizate în publicația științifică autorizată The Lancet, vaccinul rus Sputnik V are o eficiență de 91,6%. „Cancelarul german și ministrul sănătății s-au arătat interesați de utilizarea vaccinului rus, inclusiv în Germania, dacă este aprobat de către agenția UE - EMA (Agenția Europeană pentru Medicamente - ed.). Pot spune că există deja negocieri foarte intense cu privire la producția de Sputnik V, iar Comitetul de Est este implicat în mod specific în acest sens. Suntem în contact strâns cu Fondul de investiții directe din Rusia ( RDIF ) ", - a spus Kharms.

  El a confirmat că este vorba despre producția de Sputnik V în Germania pentru țări terțe până când vaccinul este înregistrat tehnic în UE.

  "RDIF a furnizat o descriere tehnică clară și foarte profesională la care companiile trebuie să adere atunci când produc un vaccin. Mai multe companii germane și-au exprimat deja interesul pentru acest lucru, acest vaccin este evaluat foarte pozitiv. Astăzi este dificil de prezis când se vor încheia aceste negocieri. , dar cred că vom aștepta puțin ", a adăugat Harms.

  RDIF a solicitat înregistrarea vaccinului Sputnik V la EMA pe 29 ianuarie și are confirmarea că cererea a fost acceptată. Viteza de aprobare a cererii este determinată de autoritatea de reglementare, a specificat RDIF.

  Comitetul Estic alEconomiei Germane este o asociație de afaceri care reunește companii și firme germane care operează în Europa de Est și în spațiul post-sovietic.

  Tematic

  Putin a comentat apariția în Lancet a rezultatelor studiilor Sputnik V
  Uniunea Europeană a acceptat cererea de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"
  ”Sputnik V” a fost aprobat în Pakistan
  Tagurile:
  Sputnik V, Germania

  Știrile Zilei