09:18 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  296140

  Occidentul nu are nici un drept politic, nici un drept moral să indice Belarusului și altor țări cum trebuie să trăiască, a declarat Aleksandr Lukașenko.

  BUCUREȘTI, 11 feb – Sputnik. Occidentul nu are niciun drept moral să dicteze Belarusului cum trebuie să trăiască, a declarat președintele republicii, Aleksandr Lukașenko.

  “Voi spune un singur lucru: după asaltul Capitoliului, dispersarea dură a demonstrațiilor în Polonia, Germania, Franța, Belgia, Olanda, încarcerarea oamenilor în temnițe de carantină, aceștia nu au niciun drept politic sau moral să ne spună nouă sau altora cum trebuie să trăim și să conducem statul. Trebuie să ne rezolvăm singurii problemele”, a declarat Lukașenko la Adunarea Populară Belarusă.

  Cea de-a șasea Adunare Națională Belarusă și-a demarat lucrările joi, în Palatul Republicii din Minsk și va dura două zile.

  Un șir de state occidentale au introdus sancțiuni împotriva unor demnitari belaruși și întreprinderi de stat, după alegerile prezidențiale. Minskul a declarat că va răspunde simetric la sancțiuni. Autoritățile belaruse au declarat în mai multe rânduri că acțiunile de protest sunt coordonate din afara țării. Lukașenko a acuzat Occidentul de implicare directă în situația din republică, menționând că dezordinile sunt dirijate de SUA, iar europenii îi “le bat în strună”. Printre statele care coordonează acțiunile de protest, Lukașenko a numit Polonia, Cehia, Lituania și Ucraina.

  Tematic

  Belarusul își diminuează participarea la Parteneriatul Estic
  Putin, îngrijorat de situația din Belarus
  Belarus își închide hotarele în legătură cu pandemia de COVID-19
  A murit mitropolitul Filaret al Belarusului
  De ce sancțiunile UE nu împiedică NATO să repare avioanele militare în Belarus
  Germania va sprijini opoziția din Belarus cu 21 milioane de euro
  Tagurile:
  Belarus, Aleksandr Lukașenko

  Știrile Zilei