18:14 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20950

  Presa internațională transmite o veste tristă: a decedat o adevărată legendă a muzicii, pianistul și compozitorul american Chick Corea, care a lăsat un mesaj superb în ultimele clipe de viață

  BUCUREȘTI, 12 feb – Sputnik. Legenda muzicii jazz, marele pianist, compozitor și lider de band Chick Corea, a decedat ”de o formă rară de cancer” la vârsta de 79 de ani.

  Promotorul stilului liber jazz fusion, are compoziții devenite clasice și este considerat unul dintre cei mai mari pianiști ai stilului.

  Corea a decedat pe 9 februarie, în urma unui cancer rar, descoperit recent, dar vestea moții a fost transmisă abia azi noapte.

  Pe Facebook, apare un mesaj pe care marele muzician l-a transmis cu puțin înainte de deces.

  ”Vreau să le mulţumesc tuturor celor de-a lungul călătoriei mele care au făcut ca focul muzical să se păstreze aprins”, a scris Chik Corea în ultimul său mesaj, ”Am speranţa că cei care au o idee bună să cânte, să scrie, să interpreteze ceva, o vor face. Dacă nu pentru ei înşişi, atunci pentru noi ceilalţi”.

  Nu numai că lumea are nevoie de mai mulţi artişti, ci este, de asemenea, mai distractiv – a scris marele artist.

  ” Și pentru prietenii mei, muzicieni uimitori care mi-au fost ca o familie de când vă cunosc: A fost o binecuvântare și o onoare să învăț de la voi toți”, transmite emoționant artistul. ”Misiunea mea a fost întotdeauna să aduc bucuria de a crea oriunde am putut, și să fac asta cu toți artiștii pe care îi admir atât de mult - aceasta a fost bogăția vieții mele”.

  Postare

  https://www.facebook.com/chickcorea/posts/10158422599898924

   

  foto pt prima - https://www.facebook.com/chickcorea/photos/10155811529328924

   

   

   

   

  Știrile Zilei