05:33 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  104091

  Aproape 150 de îngrijitori din domeniul sănătății au dezvoltat simptome asemănătoare gripei după ce au primit vaccinul AstraZeneca în Franța, informează Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor din Franţa.

  BUCUREŞTI, 12 feb – Sputnik. Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor din Franţa a raportat 149 de cazuri de îngrijitori din domeniul sănătății care au suferit simptome asemănătoare gripei în urma administrării vaccinului AstraZeneca.

  „Am primit 149 de declarații de farmacovigilență între 6 și 10 februarie dimineața, [declaraţii] în care erau menţionate sindroame asemănătoare gripei, adesea de intensitate ridicată (febră mare, dureri sau dureri de cap)”, notează ANSM într-un comunicat de presă, citat de Sputnik France

  Agenția subliniază că aceste efecte adverse „sunt cunoscute și descrise în legătură cu vaccinurile”, administrate la aproape 10.000 de persoane.

  „Totuşi, aceste declarații de farmacovigilență constituie un semnal potențial și fac obiectul unei supravegheri deosebite de către CRPV și ANSM, în special în ceea ce privește intensitatea acestor efecte”, se mai precizează în comunicatul de presă.

  Anterior, publicaţia Le Télégramme a relatat că simptome asemănătoare gripei apărute la mai mulți îngrijitori din Bretania care primiseră vaccinul AstraZeneca au forțat în special spitalul Morlaix să suspende vaccinarea personalului său.

  La rândul său, ANSM recomandă „eșalonarea personalului de la acelaşi serviciu” pentru a limita „riscul potențial de perturbare a funcționării serviciilor de îngrijire”.

  Tematic

  Bruxelles-ul investighează AstraZeneca pentru întârzieri
  AstraZeneca se ferește de reuniunea la care trebuia să dea explicații despre întârzieri
  Conflict deschis între Comisia Europeană și AstraZeneca
  Spania limitează vaccinul AstraZeneca la persoanele sub anumită vârstă
  Vaccinul AstraZeneca, utilizat și în România, are eficacitate doar de 10 la sută
  Tagurile:
  AstraZeneca

  Știrile Zilei