00:01 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  527224

  "În timp ce votul final nu a condus la condamnare, natura acuzațiilor este incontestabilă", a spus Biden într-o declarație publicată de Casa Albă.

  BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că natura acuzațiilor împotriva predecesorului său Donald Trump, achitat de Senat sub acuzațiile de incitare la rebeliune, "nu este pusă la îndoială".

  Camera superioară a Congresului SUA, sâmbătă, nu a primit cele două treimi din voturi necesare (cel puțin 67 din 100 de senatori) pentru a-l acuza pe fostul șef de stat.

  "În timp ce votul final nu a condus la condamnare, natura acuzațiilor este incontestabilă", a spus Biden într-o declarație publicată de Casa Albă.

  Biden a numit asaltul Capitolului „o pagină tristă” în istoria SUA și a spus că evenimentele au amintit de fragilitatea unei democrații care trebuie apărată. El a cerut, de asemenea, să ne amintim că „nu ar trebui să existe un loc pentru violență și extremism în America”.

  Președintele SUA a reamintit, de asemenea, că din cei 57 de senatori care au votat pentru imputarea lui Trump, șapte erau colegii săi republicani. „Chiar și cei care se opun condamnării, precum liderul minorităților din Senat (Mitch) McConnell, consideră că Donald Trump este vinovat de„ neîndeplinireaтит datoriei sale ”și„ responsabil practic și moral de provocarea ”violenței în Capitol”, a adăugat el. Biden.

  Șeful Casei Albe și-a exprimat opinia că este timpul să „vindece sufletul națiunii” și a numit-o „o provocare pentru viitor”.

  Însuși Trump a numit anterior procesul de destituire eșuat drept „vânătoare de vrăjitoare” și a promis că „va continua calea către măreția Americii” și a mai remarcat că mai este „multă muncă înainte”.

  La mitingu din 6 ianuarie la Washington, Trump și-a îndemnat susținătorii să meargă la Capitoliu pentru a „ajuta republicanii slabi” să conteste alegerile prezidențiale. Mulțimea a intrat în clădire și a întrerupt sesiunea comună a Congresului, unde s-a revendicat victoria rivalului său democrat Joe Biden. În acest sens, Camera Reprezentanților, unde democrații aveau majoritate, l-a acuzat, apoi cazul a ajuns la Senat.

  Trump a devenit singurul președinte din istoria SUA care a primit două acuzări în Camera Reprezentanților, dar a fost achitat de senatori de ambele cazuri. Al doilea proces în Senat a avut loc retroactiv după ce Trump a părăsit președinția. Membrii Camerei superioare a Congresului au decis că punerea sub acuzare a fostului șef de stat este în conformitate cu Constituția americană.

  În 2019, democrații din Statele Unite au orchestrat primul proces de destituire împotriva lui Trump. Șeful statului a fost suspectat că a întârziat asistența militară către Ucraina și a cerut, în schimb, să efectueze o anchetă împotriva adversarului său politic Joe Biden și a fiului său Hunter. Trump a spus că a cerut doar autorităților ucrainene să lupte împotriva corupției. În februarie anul trecut, Senatul l-a achitat pe ambele acuzații de abuz de putere și obstrucționarea Congresului.

  Tematic

  Kremlinul a calificat drept inacceptabile "nuanțele ultimative" din discursul lui Biden
  Biden va creşte masiv numărul refugiaţilor admişi în SUA, de la 15.000 la 125.000
  Memoriile lui Hunter Biden, încadrate pe Amazon la „Biografii chinezești”
  Tagurile:
  Trump, Joe Biden

  Știrile Zilei