04:00 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17429

  Președintele SUA, Joe Biden, a făcut un apel către Congres să pună în aplicare reformele de bun simț cu privire la legile de port armă, inclusiv solicitarea verificărilor de fond pentru toate vânzările de arme, interzicerea armelor de asalt și a magazinelor mari.

  BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, a cerut Congresului să înăsprească legile cu privire la port armă.

  „Astăzi, fac apel la Congres să pună în aplicare reformele de bun simț cu privire la legile de port armă, inclusiv solicitarea verificărilor de fond pentru toate vânzările de arme, interzicerea armelor de asalt și a magazinelor mari, și, de asemenea, eliminarea imunității pentru producătorii care răspândesc cu bună știință arme militare pe străzile noastre ", a spus Biden într-un comunicat.

  Declarația coincide cu cea de a treia aniversare a atacului armat ce a avut loc în incinta unei școlii din Florida, în care au fost uciși 14 elevi și 3 profesori.

  Viitorul unei astfel de inițiative nu este clar. Democrații sub președintele Barack Obama au încercat să impună restricții asupra portului de arme, dar inițiativa a eșuat în Congres.

  În Statele Unite, dreptul cetățenilor de a purta arme este garantat de cel de-al doilea amendament la Constituție, cu toate acestea, regulile pentru cumpărare, port și depozitare variază foarte mult de la stat la stat.

  Tematic

  Putin, printre primii conducători pe care Biden i-a sunat după ce și-a ocupat funcția
  Memoriile lui Hunter Biden, încadrate pe Amazon la „Biografii chinezești”
  Kremlinul a calificat drept inacceptabile "nuanțele ultimative" din discursul lui Biden
  Tagurile:
  Joe Biden

  Știrile Zilei