17:01 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  27132

  O situație fără precedent în lumea întreagă: ministrul de externe al unei dintre cele mai importante stat andine a demisionat pentru că… s-a vaccinat peste rând!

  BUCUREȘTI, 15 feb – Sputnik. În timp ce în România miniștri fac paradă de vaccinare în direct, ministrul peruan de externe, Elizabeth Astete, a demisionat ieri  arătând că a comis ”o mare greșeală” când s-a vaccinat antiCOVID-19 înaintea categoriilor prioritare!

  Elizabeth Astete s-a vaccinat în ianuarie, demisia fiind acceptată de preşedintele interimar al republicii andine, Francisco Sagasti.

  ”I-am prezentat preşedintelui ţării scrisoarea de demisie din funcţia de ministru de externe”, a scris Elizabeth Astete pe Twitter, într-o declarație politică.

  De fapt, în Peru este un adevărat scandal care vizează vaccinarea demnitarilor înaintea personalului din domeniul Sănătăţii și a altor categorii considerate prioritare.

  Înaintea șefei diplomației își dăduse demisia ministrul Sănătății, iar acum se pune problema și a fostului președinte al republicii, Martin Vizcarra care s-a vaccinat cu puțin timp înainte de destituirea sa de către parlament.

  În Peru se folosește vaccinul chinezesc Sinopharm și sunt discuții avansate pentru folosirea vaccinului rusesc Sputnik V.

  ​Conform Agerpres, Peru a înregistrat 43.491 de decese cauzate de COVID-19 pentru 1,22 milioane de cazuri confirmate, iar sistemul spitalicesc este saturat, fiind 14.222 bolnavi de COVID-19 internaţi ”şi o penurie de oxigen pentru uz medical, obligând sute de peruani să stea la coadă pentru a-l obţine pentru un apropiat”.

  Tematic

  Facebook va bloca postările care vor răspândi informații negative despre vaccin
  Reacție adversă gravă în România după a doua doză de vaccin Pfizer
  Monica Pop se revoltă după reacțiile la vaccin: ”E SIGUR?! Cuvântul nu există în medicină”
  Tagurile:
  COVID-19

  Știrile Zilei