18:37 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  8303

  Premieră mondială, Israelul și Cipru au semnat un acord prin care cetățenii vaccinați ai celor două state vor călători liber între cele două țări

  BRUXELLES, 15 feb – Sputnik. Acordul dintre Israel și Cipru a fost semnat în timpul vizitei de ieri de la Ierusalim a președintelui cipriot Nicos Anastasiades și urmează să intre în vigoare în săptămânile următoare, având scopul de a restabili funcționarea normală a turismului, care e important din punct de vedere economic pentru ambele state.

  Potrivit acordului, călătorii din ambele direcții nu vor avea nevoie de teste PCR, nici de perioade de carantină, așadar vor călători la liber ca și cum nu ar exista restricții de pandemie.

  De altfel, Israelul este în campanie pentru a încheia astfel de acorduri și cu alte țări și a încheiat deja săptămâna trecută o înțelegere similară și cu Grecia.

  Premierul Benjamin Netanyahu declarat săptămâna trecută la o conferință de presă susținută împreună cu omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis, că măsura nu presupune „nici un fel de limitare, nici autoizolare, nimic”.

  Printre țările cu care Israelul discută astfel de acorduri se numără și România, potrivit presei din Israel, precum și Serbia, Cipru, Georgia și Seychelles.

  România avea, înainte de pandemie, un segment important de turiști din Israel, fiind furnizoare, la rândul său, de vizitatori care mergeau în această țară.

  Tematic

  Consiliul UE suspendă dialogul cu Turcia din cauza situației din Cipru. Ankara nu renunță
  Explozii la un depozit de muniții din Cipru
  Ofertă de nerefuzat: Cipru le promite turiștilor că le achită cheltuielile medicale
  Tagurile:
  Cipru

  Știrile Zilei