19:06 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (386)
  416830

  Luni, serviciul meteorologic din Germania a emis avertizări cu privire la fenomenul periculos al gheţii negre, care poate aduce haos în mai multe zone ale țării. Cum se anunţă vremea săptămâna aceasta.

  BUCUREŞTI, 15 feb – Sputnik. Serviciul meteorologic din Germania DWD avertizează că la începutul săptămânii va avea loc un fenomen periculos care va afecta mai multe zone ale ţării: gheață neagră.

  În Renania de Nord-Westfalia s-au înregistrat temperaturi extrem de scăzute, de -21,2 grade, potrivit focus.de. De asemenea, din cauza ploii înghețate din Saxonia Inferioară, feriboturile de pe insulă sunt anulate, iar districtul Hameln a oprit traficul cu autobuzele.

  Gheața neagră este un fenomen periculos care pune serios în pericol traficul pe timp de iarnă. Este o peliculă fină de gheață care are aceeași culoare cu asfaltul și este extrem de greu de identificat.

  De asemenea, vremea rea a provocat haos în călătoriile cu trenul. Traficul regional în Saxonia Inferioară și Bremen este sever restricționat. În multe zone, trenurile au întârziere sau sunt anulate. Dimineața, trenurile de pe rutele Braunschweig-Schöppenstedt, Göttingen-Einbeck-Mitte și Northeim-Nordhausen au fost anulate.

  De asemenea, în est s-au înregistrat minime record de -28,8 grade. Astfel, luni dimineața, în Kühnhaide, un cartier al orașului Marienberg de lângă granița cu Republica Cehă, a fost înregistrată minima de -28,8 grade, la ora 5:00 dimineața, potrivit Serviciului Meteorologic German (DWD). Astfel, Kühnhaide a stabilit până acum un record național de frig pentru iarnă.

  După câteva zile de temperaturi extrem de scăzute, Germania începe săptămâna cu drumuri cu polei. Luni dimineață, Renania de Nord-Westfalia, Saxonia Inferioară, Bremen, Hesse, Renania-Palatinat și Saarland erau afectate în mod deosebit. Rafale de furtună pot apărea și în vest și în Marea Nordului.

  Pentru parcursul zilei, serviciul meteo a prezis risc de gheață neagră în vest. Din cauza riscului de gheață neagră, orașul Münster din Renania de Nord-Westfalia a închis școlile și centrele de zi pentru îngrijirea de urgență. Combinația de ploaie și îngheț la sol ar putea duce la formarea pe suprafețe mari a gheții negre pe drumurile către centrele de zi și școli.

  Avertismentele de gheață neagră vizează şi partea de nord a Bavariei și Baden-Württemberg, precum și partea de vest a Turingiei. La Berlin, Brandenburg, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Pomerania de Vest, Saxonia-Anhalt și Saxonia, zăpada se va transforma marți în ploaie.

  De asemenea, potrivit DWD, temperaturile ar trebui să crească până la 1 şi 5 grade în est și sud-est până marți, în restul Germaniei vor fi apoi între 3 și 9 grade. În vest și sud-vest, termometrul poate ajunge și la 13 grade.

  Тема:
  Prognoza meteo (386)

  Tematic

  Alertă meteo: vin ninsorile, ploile și rafalele de vânt
  Alertă în Germania: condiţii meteo extreme – furtună de zăpadă, temperaturi de -20°
  Încremeniți în gheață: anomalii meteo în diverse țări
  Prognoza meteo până la finalul lunii: când scăpăm de frig
  Tagurile:
  prognoză, Germania, vremea, Meteo

  Știrile Zilei