00:15 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)
  26811

  Regatul Unit a intrat în al treilea lockdown național după descoperirea unei noi mutaţii a virusului în decembrie anul trecut, mutaţie care s-a răspândit rapid. Ce a spus premierul Boris Johnson cu privire la ridicarea restricțiilor.

  BUCUREŞTI, 15 feb – Sputnik. Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat luni că ridicarea restricţiilor trebuie să fie „precaută, dar ireversibilă”, planul de relaxare a restricțiilor urmând a fi dezvăluit la sfârșitul acestei săptămâni.

  Vorbind în timpul unei vizite la Centrul de cănătate Orpington din sud-estul Londrei, Johnson a spus că detaliile planului pentru ieşirea din lockdown – începând cu redeschiderea școlilor – urmează să fie finalizate.

  „Vom face tot posibilul pentru ca acest lucru să se întâmple, dar trebuie să continuăm să analizăm datele, rata infecțiilor, să nu uităm că este încă foarte ridicată, încă este la aproximativ 23.000 de pacienții cu Covid în NHS, ceea ce însemnă mai mulţi decât în vârful din aprilie anul trecut. Din păcate, prea mulți oameni mor de această boală, iar ratele de infectare, deși sunt în scădere, sunt încă relativ ridicate”, a declarat Johnson, citat de Sputnik News.

  „Așadar, trebuie să fim foarte prudenți și ceea ce dorim este o evoluţie [spre relaxare] care este prudentă, dar ireversibilă, și cred că asta vor oamenii din întreaga țară”, a adăugat premierul.

  ​Premierul se confruntă în prezent cu presiuni de a pune capăt măsurilor de blocare, în contextul în care Marea Britanie a administrat cu succes 15 milioane de vaccinări.

  Membrii Grupului de recuperare COVID, un grup de 50 de deputați sceptici cu privire la lockdown, l-au avertizat duminică pe Johnson că nu va exista „nicio justificare” pentru menținerea restricțiilor actuale după ce toate persoanele peste 50 de ani au primit vaccinul.

  „La fel ca și COVID, blocările și restricțiile provoacă daune imense sociale și de sănătate și au un impact uriaş asupra mijloacelor de trai ale oamenilor”, a scris grupul într-o scrisoare adresată premierului.

  Totuşi, ministrul Sănătăţii Matt Hancock a respins cererile pentru o încetare rapidă a lockdown-ului, spunând că mai sunt necesari nişte paşi înainte ca restricțiile să poată fi ridicate complet, spunând că guvernul așteaptă datele-cheie despre modul în care vaccinurile influențează ratele de transmitere.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)

  Tematic

  Alertă meteo în UK pentru următoarele zile: „Bestia din Marea Baltică”
  Anunţ pentru românii din UK: vor fi introduse pașapoarte de vaccinare în Marea Britanie?
  Întoarcerea „Bestiei din Est”: UK, lovită de furtuni de zăpadă – FOTO, VIDEO
  UK: La supermarket doar cu pașaportul Covid 19
  Tagurile:
  Marea Britanie

  Știrile Zilei