19:34 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16603

  Duden, probabil cel mai popular dicționar al limbii germane, limitează utilizarea substantivelor masculine. Măsura a fost criticată de Asociația pentru Limba Germană, care a spus că e o încercare de a impune un limbaj politic corect.

  BUCUREŞTI, 15 feb – Sputnik. Duden, probabil cel mai popular dicționar al limbii germane, a abandonat utilizarea formei masculine pentru a descrie profesii întregi, printr-o măsură care se aplică la aproximativ 12.000 de cuvinte, relatează Daily Mail.

  După cum subliniază cotidianul britanic, substantivele din limba germană au forme de masculin, feminin și neutru și, în timp ce anumite substantive, cum ar fi cele de profesii, au atât o formă masculină, cât și o formă feminină, forma masculină este „folosită pentru a descrie ocupația în termeni generali”. Însă acest lucru nu va mai fi valabil.

  Noua regulă a Duden are ca scop să facă limba „mai neutră din punctul de vedere al genului”.

  Kathrin Kunkel-Razum, editorul șef al dicționarului, a menționat că forma masculină va fi încă utilizată pentru a descrie un grup format din „genuri multiple”, deși a recunoscut că acest lucru poate duce la confuzie cu privire la compoziția exactă a acestor grupuri.

  Asociația pentru Limba Germană (GfdS) şi-a exprimat dezacordul cu privire la această măsură, criticând Duden pentru o presupusă încercare de a impune „expresii politic corecte”.

  „Acești termeni de gen nu sunt utilizați în interacțiunile normale din supermarket sau de la garaj”, a declarat asociaţia, care a adăugat că, în ultimii doi ani, numeroase sondaje au arătat că această impunere a normelor de gen nu are temei în ceea ce se întâmplă în societate.

  Tematic

  Transgenderii atacă planul guvernului SUA de a defini genul drept „masculin” și „feminin”
  Omul unisex: „El" şi „ea" devin genul neutru „ze" la Universitatea Oxford
  Tagurile:
  Germania, genul

  Știrile Zilei