03:52 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)
  77611

  Am putea „plăti scump orice formă de relaxare”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului francez după şedinţa Consiliului de Apărare a Sănătății. Cât timp va mai rămâne în vigoare interdicţia ieşirii din case după o anumită oră în Franţa.

  BUCUREŞTI, 18 feb – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al guvernului francez Gabriel Attal a avertizat că „am putea plăti scump orice formă de relaxare”, ceea ce ar putea sugera că, deocamdată, interdicţia ieşirii din case după o anumită oră rămâne în vigoare în Franţa pe o perioadă nedeterminată.

  Începând din 15 decembrie, francezii nu mai sunt în lockdown, dar a fost stabilită pe întreg teritoriul o interdicţie de ieşire din case după o anumită oră. Impusă iniţial până pe 20 ianuarie, a fost ulterior prelungită de guvern pentru „cel puțin două săptămâni”. Însă o lună mai târziu, măsura rămâne încă în vigoare.

  „Situația rămâne atât de fragilă încât nimic nu o poate răsturna” și am putea „plăti scump orice formă de relaxare”, a avertizat miercuri, după şedinţa Consiliului de Apărare a Sănătății, Gabriel Attal, citat de Sputnik France.

  Aceasta în ciuda faptului că situația epidemiologică din anumite departamente rămâne stabilă și numărul de cazuri noi continuă să scadă.

  Pe de altă parte, la şedința Consiliului nu s-au stabilit măsuri sanitare mai stricte. Franceinfo informase anterior că guvernul nu doreşte să modifice restricțiile până la sfârșitul vacanţei școlare de iarnă.

  Interdicţia ieşirii din case după ora 16:00?

  Recent, a fost difuzat pe Facebook un video în care se preciza că este posibil să se anunţe introducerea unei interdicţii de ieşire din case după ora 16:00 în timpul vacanţei. Totuşi, surse din anturajul prim-ministrului Jean Castex au clarificat că nu vor fi introduse deocamdată „măsuri suplimentare de blocare”.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)

  Știrile Zilei