14:04 06 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (136)
  388161

  Lista țărilor care au aprobat vaccinul rusesc Sputnik V împotriva Covid-19 a crescut, o ţară europeană devenind al 30-lea stat din lume care l-a înregistrat.

  BUCUREŞTI, 19 feb – Sputnik, Doina Crainic. Republica San Marino a devenit a 30-a țară care a aprobat vaccinul rusesc împotriva Covid-19.

  „Fondul rus pentru Investiții Directe (RFPI) anunță aprobarea vaccinului rusesc Sputnik V împotriva coronavirusului de către Ministerul Sănătății din Republica San Marino”, se precizează într-un comunicat publicat pe site-ul sputnikvaccine.com

  Sputnik V a fost aprobat în cadrul procedurii de utilizare de urgență. Vaccinul se numără printre primele trei vaccinuri din lume împotriva coronavirusului în ceea ce privește numărul de autorizații emise de organismele corespunzătoare.

  „San Marino, cel mai vechi stat din Europa, s-a alăturat celorlalte 29 de țări din lume unde Sputnik V va deveni unul dintre instrumentele-cheie în lupta împotriva coronavirusului. Vaccinul este recunoscut pe scară largă la nivel mondial de către profesioniștii din domeniul sănătății și organismele de reglementare pentru eficacitatea, siguranța și accesibilitatea ridicate”, a declarat Kirill Dmitriev, director general al fondului, citat de Sputnik France.

  Vaccinul rusesc a fost înregistrat anterior în diferite țări din întreaga lume, de la Argentina și Venezuela la Algeria și Tunisia, Serbia și Bosnia şi Herţegovina.

  Sputnik V

  Site-ul amintește că eficacitatea de 91,6% a Sputnik V a fost confirmată de datele publicate în revista științifică The Lancet și că este unul dintre cele trei vaccinuri din lume cu o eficacitate de peste 90%.

  Вакцина против новой коронавирусной инфекции впервые в мире зарегистрирована в России 11 августа
  РФПИ и Центр имени Гамалеи

  Un alt avantaj major al vaccinului rusesc este posibilitatea depozitării acestuia, în forma sa liofilizată, la o temperatură de 2 până la 8° C, sau într-un frigider simplu, ceea ce facilitează distribuția acestuia în întreaga lume, inclusiv în zone greu accesibile.

  Site-ul menționează, de asemenea, prețul foarte accesibil al vaccinului rusesc, costul unei doze pentru piețele internaționale fiind mai mic de 10 USD.

  Corriere di Bologna a menţionat anterior că dozele de vaccin vor fi stocate în următoarele săptămâni în San Marino, în așteptarea autorizațiilor necesare. Acestea trebuie emise de EMA sau de Administrația pentru Alimente și Medicamente. Vaccinul poate fi distribuit dacă este aprobat de una dintre cele două organizații.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (136)

  Tematic

  Rusia lansează studii internaționale pentru vaccinul Sputnik Light, cu doză unică
  Șoc în SUA: diplomații americani de la Moscova au cerut vaccinul rusesc Sputnik V
  Ungaria intensifică vaccinarea cu dozele Sputnik V
  Rusia oferă Africii 300 milioane de doze de vaccin Sputnik V
  Tagurile:
  vaccin, Sputnik V

  Știrile Zilei