13:58 06 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1609)
  21640

  Elveția ar putea renunța la contractele de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 AstraZeneca, anunță presa locală.

  BUCUREȘTI, 21 feb – Sputnik. Oficiul federal al sănătății publice din Elveția nu exclude că țara va renunța la contractul de achiziție a vaccinului AstraZeneca, informează ziarul NZZ am Sonntag, cu referință la vicedirectorul instituției, Nora Kronig.

  Declarația a fost făcut în contextul publicării unui plan aproximativ al livrărilor vaccinurilor împotriva COVID-19. Ziarul menționează că planul nu include vaccinul AstraZeneca, fiind prevăzute doar preparatele Novavax și Curevax, care au depus deja actele pentru obținerea autorizației în această țară.

  Procesul autorizării va dura o perioadă mai mare de timp, odată ce autoritatea națională de reglementare a medicamentelor Swissmedic a solicitat date suplimentare ale studiilor clinice din SUA.

  “Deocamdată nu este clar ce se va întâmpla cu AstraZeneca. Se examinează varianta transmiterii următoarei partide”, a declarat Kroning.

  Reprezentantul AstraZeneca a comunicat publicației că întreprinderea este gata să furnizeze vaccinurile din momentul în care autoritatea de reglementare va permite.

  În octombrie a anului trecut, guvernul Elveției a încheiat un acord cu AstraZeneca pentru livrarea a 5,3 milioane de doze ale vaccinului.

  La sfârșitul anului trecut, în țară a fost lansată o campanie de vaccinare în masă împotriva COVID-19. Autoritățile au eliberat autorizație pentru două preparate – Moderna, pe 12 ianuarie, iar Pfizer/BioNTech, a primit aprobare pe 19 decembrie a anului trecut.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1609)

  Tematic

  Vaccinul AstraZeneca, utilizat și în România, are eficacitate doar de 10 la sută
  Africa de Sud returnează vaccinurile AstraZeneca după ce a suspendat administrarea lor
  Clinici din Germania întrerup vaccinările cu AstraZeneca – prea multe efecte secundare
  Mai multe țări dau înapoi de la vaccinul AstraZeneca din cauza efectelor secundare
  Tagurile:
  AstraZeneca

  Știrile Zilei