20:54 08 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9212

  Spania consideră că UE și Rusia trebuie să identifice subiecte de interes comun, precum schimbarea climatică și acordul cu Iranul, în pofida înrăutățirii relațiilor.

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Spania consideră că în pofida înrăutățirii relațiilor dintre UE și Rusia, e necesară identificarea unor subiecte comune de cooperare, precum combaterea schimbării climatice și acordul cu Iranul, a declarat ministrul de Externe al Spaniei, Arancha Gonzalez Laya.

  “Relațiile dintre UE și Rusia se înrăutățesc, se înrăutățește și situația din interiorul Rusiei. UE nu poate fi pasivă, vom răspunde printr-o poziție comună. Cred că ar fi util, de asemenea, să discutăm și despre un spațiu al cooperării dintre UE și Rusia, pe care ar trebui s-o promovăm, luând în considerație că suntem vecini și avem niște interese comune, precum combaterea schimbării climatice și acordul cu Iranul”, a declarat diplomatul spaniol în ajunul summit-ului Consiliului UE la nivelul miniștrilor de Externe.

  Mai devreme, ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană au ajuns într-un punct critic. Lavrov a menționat că în Europa se vorbește deschis că sancțiunile antirusești sunt adoptate nu pentru a atinge un scop, ci doar de dragul demonstrării că acțiunile Rusiei nu vor rămâne nepedepsite.

  Tematic

  În Rusia a fost creată versiunea Android pentru Clubhouse
  Kremlinul: NATO forțează Rusia să reacționeze la acțiunile agresive
  SUA amenință Rusia cu aplicarea unor instrumente “văzute și nevăzute”
  Rusia și Emiratele Arabe Unite vor dezvolta împreună un avion de pasageri hipersonic
  Borrell: Decizia UE cu privire la Rusia trebuie luată în “spiritul unității”
  Maas îndeamnă la păstrarea dialogului cu Moscova
  Tagurile:
  Spania, Rusia, Comisia Europeană

  Știrile Zilei