17:09 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17217

  Forțele aeriene britanice vor exersa acțiuni de nimicire a sateliților rusești și chineze, în cazul unui conflict militar.

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sptunik. Comandamentul spațial al Marii Britanii planifică desfășurarea unei misiuni de antrenament de distrugere a sateliților inamici în cazul unui conflict militar, anunță Daily Express, cu referință la surse din cadrul Ministerului Apărării al Regatului Unit.

  “Viitorul conflict s-ar putea declanșa nu în spațiul cosmic, însă sunt convins că acesta se va muta foarte rapid acolo. Acesta chiar poate fi câștigat sau pierdut anume în spațiu”, a declarat comandatul Forțelor Aeriene britanice, Mike Wigston.

  Potrivit publicației, forțele armate britanice își vor expedia avionul de luptă “Typhoon” la “marginea spațiului cosmic”, pentru a exersa “lupta cu sateliții militari și de comunicație chineze și rusești”.

  Avioanele se vor ridica la o altitudine de 12 kilometri, iar apoi vor efectua o ascensiune verticală de șase kilometri. Se presupune că în timpul unui conflict militar real, aceștia vor lansa asupra sateliților inamicului rachete speciale, apoi vor reveni la bază.

  Tematic

  Satelit secret al SUA, dispărut
  Rusia oferă detalii despre primul său satelit „Predator”
  Mogherini: Nu mai putem miza exclusiv pe datele sateliților SUA
  Americanii publică imagini cu pregătirile în vederea lansării unui satelit iranian. FOTO
  Emiratele Arabe Unite vor să producă sateliți împreună cu Rusia
  Tagurile:
  Eurofighter Typhoon, Rusia, sateliți, Război, Marea Britanie

  Știrile Zilei