07:16 03 Martie 2021
În direct
 • EUR21.08
 • USD17.52
 • RUB0.24
 • RON4.32
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  60612

  Pentru a încetini răspândirea coronavirusului, prefectul unui departament din Franţa a anunţat noi măsuri mai dure şi restricţii de călătorie.

  BUCUREŞTI, 22 feb – Sputnik, Doina Crainic. Confruntat cu izbucnirea de noi cazuri de Covid-19, prefectul departamentului Alpes-Maritimes, Bernard Gonzalez, a decis, pe 22 februarie, noi măsuri mai dure în departament.

  Astfel, vor fi impuse măsuri de blocare la sfârșit de săptămână într-o zonă de coastă care se întinde de la Théoule-sur-Mer până la Menton, cele mai populate zone urbane.

  „Situația epidemică actuală necesită restricții de călătorie și, prin urmare, închidere parțială. Deci, pentru următoarele două weekend-uri, călătoria va fi interzisă în municipalitățile din zona urbană de coastă”, a spus prefectul, citat de Sputnik France. 

  Măsura va intra în vigoare vineri pentru următoarele două weekend-uri. Totuşi, ieşirile de o oră vor fi autorizate cu dispensă (mersul la medic, plimbarea animalelor de companie, sport, plimbări) pe o rază de 5 kilometri, de vineri la 18:00 până luni la 6:00 dimineața, în zona de coastă de la Menton la Théoule-sur-Mer. Pentru a părăsi casele, locuitorii vor avea nevoie de un certificat special.

  ​În plus, începând de marți, magazinele și centrele comerciale de peste 5.000 de metri pătrați vor trebui să se închidă, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor.

  De asemenea, utilizarea măștilor este obligatorie în toate zonele aglomerate. Controalele la frontiera italiană și la aeroporturi vor fi intensificate.

  Prefectul a vorbit și despre campania de vaccinare, care va fi intensificată. 4.500 de doze de vaccin Pfizer vor fi adăugate la cele 90.000 deja programate pentru livrare.

  În plus, un număr „masiv” de doze de vaccin AstraZeneca vor fi livrate departamentului. „Accelerarea campaniei de vaccinare este cu adevărat necesară”, a subliniat Bernard Gonzalez.

  Pe Twitter, primarul orașului Nisa, Christian Estrosi, s-a declarat „mulțumit” de măsurile luate.

  Tematic

  Bilanțul Covid 19 anunță 2.721 de cazuri noi
  O nouă variantă a COVID-19, capabilă să reziste vaccinurilor, depistată în mai multe țări
  Medic, despre impactul COVID asupra sistemului nervos
  Tagurile:
  coronavirus

  Știrile Zilei