00:59 06 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20730

  Serviciul German de Meteorologie DWD a avertizat că cerul de deasupra Germaniei se va modifica în următoarele zile din cauza unui nor de praf saharian din Africa de Nord.

  BUCUREŞTI, 23 feb – Sputnik. Un nor de praf saharian provenind din Africa de Nord va acoperi în următoarele zile cerul de deasupra Germaniei, care va deveni opac şi roșiatic, informează Serviciul German de Meteorologie DWD.

  „Există un curent sudic care aduce praf saharian din Africa de Nord până în zonele noastre. Pe măsură ce lumina va fi refractată diferit, cerul va deveni roşu intens”, a declarat meteorologul de la DWD Sebastian Schappert.

  Venirea acestui nor de praf saharian ar putea provoca apusuri şi răsărituri extrem de intense, a adăugat meteorologul, potrivit ziarulromanesc.de

  De asemenea, concentraţia acestor particule de praf din aer blochează lumina directă a soarelui, ceea ce va conduce la temperaturi mai scăzute cu unul până la două grade, a mai spus Schappert. Potrivit serviciului meteorologic, norul de praf saharian se va menţine până vineri.

  Tematic

  Germania vrea să schimbe Constituţia pentru a acorda protecție specială minorităților
  Clinici din Germania întrerup vaccinările cu AstraZeneca – prea multe efecte secundare
  Germania: Un video viral cu Merkel care a constatat că nu și-a pus masca
  Tagurile:
  Germania

  Știrile Zilei