05:55 21 Aprilie 2021
În direct
  • EUR21.69
  • USD18.00
  • RUB0.24
  • RON4.40
  • UAH0.64
    Internaţional
    Sa primesc un link scurt
    Vaccinul Sputnik V (180)
    13021

    În Republica San Marino a sosit prima partidă a vaccinului rusesc împotriva COVID-19, Sputnik V, a anunțat ambasada rusă din această țară.

    BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Prima partidă a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V a ajuns pe 23 februarie în Republica San Marino, a declarat marți jurnaliștilor ambasada rusă din această țară.

    „Prima partidă a vaccinului Sputnik V a sosit pe 23 februarie în Republica San Marino. Acordul dintre guvernul Republicii San Marină și Fundația Rusă pentru Investiții Directe cu privire la livrarea preparatului rusesc reprezintă o confirmare în plus a cooperării dintre cele două state. Republica San Marino a devenit cel de-al 30-lea stat care a recunoscut eficiența preparatului rusesc pentru prevenirea infecției cu coronavirus”, a menționat misiunea diplomatică rusă.

    Eficiența de 91,6% a Sputnik V a fost confirmată de datele publicate în revista științifică The Lancet și că este unul dintre cele trei vaccinuri din lume cu o eficacitate de peste 90%.

    Un alt avantaj major al vaccinului rusesc este posibilitatea depozitării acestuia, în forma sa liofilizată, la o temperatură de 2 până la 8° C, sau într-un frigider simplu, ceea ce facilitează distribuția acestuia în întreaga lume, inclusiv în zone greu accesibile.

    Site-ul menționează, de asemenea, prețul foarte accesibil al vaccinului rusesc, costul unei doze pentru piețele internaționale fiind mai mic de 10 USD.

    Corriere di Bologna a menționat anterior că dozele de vaccin vor fi stocate în următoarele săptămâni în San Marino, în așteptarea autorizațiilor necesare. Acestea trebuie emise de EMA sau de Administrația pentru Alimente și Medicamente. Vaccinul poate fi distribuit dacă este aprobat de una dintre cele două organizații.

    Тема:
    Vaccinul Sputnik V (180)

    Tematic

    Rusia oferă Africii 300 milioane de doze de vaccin Sputnik V
    Țară europeană devine a 30-a din lume care a înregistrat vaccinul rusesc Sputnik V
    Moscova negociază cu companii din Austria producția Sputnik V
    Vaccinul rusesc Sputnik V, șansa palestinienilor
    Siria a aprobat utilizarea vaccinului Sputnik V
    Ce cantitate a vaccinului „Sputnik V” vor produce în comun Rusia și Iran
    O altă țară din America de Sud aprobă vaccinul rusesc Sputnik V
    Tagurile:
    vaccin, Sputnik V

    Știrile Zilei