21:23 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  6510

  După întârzierile din primul trimestru, care au dat peste cap campania de vaccinare din UE, iată că AstraZeneca va întârzia livrările de vaccin și în trimestrul al doilea

  BRUXELLES, 24 feb – Sputnik. AstraZeneca a anunțat Uniunea Europeană că va livra mai puțin de jumătate dintre vaccinurile contra Covid-19 pe care trebuia să le furnizeze în trimestrul doi. Nu e prima oară când UE se confruntă cu probleme în campania de vaccinare din cauza livrărilor întârziate de vaccinuri, situația fiind constatată atât la Pfizer, cât și la Moderna, nu doar la AstraZeneca, toate cele trei companii întârziindu-și livrările.

  Așadar, UE se va confrunta cu o nouă diminuare a numărului de doze programat, după reducerea majoră a livrărilor din primul trimestru, ceea ce ar putea afecta capacitatea UE de a-și atinge ținta propusă și anunțată cu mare pompă, aceea de a vaccina 70% din populația adultă până la vară.

  Potrivit unui oficial UE citat de Reuters și implicat direct în discuțiile cu AstraZeneca, compania ar fi spus reprezentanților UE, în timpul unor ședințe, că ”va livra mai puțin de 90 de milioane de doze în trimestrul al doilea”.

  Dar contractul cu AstraZeneca arată că producătorul s-a angajat să livreze 180 de milioane de doze în UE în perioada aprilie-iunie, ceea ce înseamnă că jumătate din doze nu vor mai ajunge în acest interval la cetățenii țărilor europene.

  Aceeași sursă europeană a confirmat și că AstraZeneca are în plan livrarea a circa 40 de milioane de doze în primul trimestru, mai puțin de jumătate din cele 90 de milioane din contract.

  Compania avea în contract și livrarea a 30 de milioane de doze în ultimul trimestru din 2020, dar nu a livrat niciuna deoarece produsul nu fusese aprobat de UE.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  Tagurile:
  UE, Vaccinuri, AstraZeneca

  Știrile Zilei