09:03 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  25782

  Liderul landului Saxonia, creștin-democratul Michael Kretschmer, a criticat sancțiunile antirusești ale UE și îndeamnă la anularea lor.

  BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Ministrul-președinte al landului Saxonia, Michael Kretschmer, a criticat sancțiunile UE împotriva Rusiei, declarând că acestea nu au niciun efect.

  Путин: выступление на дискуссионном клубе Валдай.
  © Sputnik / Алексей Дружинин

  Potrivit lui, cerințele Germaniei și UE față de Rusia cu privire la respectarea principiilor supremației legii sunt corecte. “Însă acest lucru nu schimbă nimic, pentru că sancțiunile nu au niciun efect, acestea pot fi ocolite prin mai multe mijloace și iar ca instrument politic acestea nu au niciun viitor”, a declarat Kretschmer, citat de agenția DPA.

  Politicianul german a adăugat că sancțiunile trebuie anulate. Totodată, el a anunțat că în cazul în care evoluția pandemiei îi va permite, va efectua o vizită la Moscova, pentru a participa la inaugurarea unei expoziții comune a Galeriei de Arte Tretiakov și Colecția Muzeului de Stat Dresda pentru romantism. În cadrul acestei vizite, liderul Saxoniei își propune să discute cu reprezentanții societății civile, opoziției și autoritățile ruse.

  “Astăzi ar trebui să discutăm unul cu altul, nu unul despre altul”, a adăugat el.

  Kretschmer a criticat “tonul dur și ferm” al ministrului Afacerilor Externe al Germaniei, Heiko Maas, în adresa autorităților ruse, menționând că nu înțelege o astfel de poziție.

  Tematic

  Kremlinul a comentat informațiile privind pregătirea noilor sancțiuni de către SUA și UE
  Viena, despre sancțiunile împotriva Rusiei: UE să nu-și taie craca de sub picioare
  Tihanovskaia: Sancțiunile UE împotriva Minskului sunt o bătaie de joc
  UE insistă să adopte noi sancțiuni împotriva Rusiei
  Putin: sancțiunile împotriva Rusiei sunt inutile
  Tagurile:
  Sancțiuni, Germania

  Știrile Zilei