19:50 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  975382

  NATO va începe să se destrame dacă va renunța la concepția „amenințării rusești”, care este singurul rost al existenței alianței.

  BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. NATO va începe să se destrame dacă va renunța la concepția “amenințării rusești”, a declarat senatorul rus, Aleksei Pușkov, în canalul său Telegram.

  Parlamentarul a menționat că alianța nu răspunde la nicio provocare cu care se confruntă lumea occidentală, precum terorismul sau pandemia de coronavirus. În același timp, NATO luptă cu niște amenințări imaginare și ipotetice.

  “În realitate, odată cu destrămarea URSS și a blocului estic, din punct de vedere al apărării, NATO și-a pierdut "raison d'etre" – adică rostul existenței. (…). Iată de ce Biden și Stoltenberg au nevoie de “amenințarea rusească”: e singura temelie a existenței NATO și a păstrării controlului SUA asupra Europei. Fără o amenințare imaginară, alianța va începe să se destrame”, a scris Pușkov.

  Declarația despre așa-numita “amenințarea rusească” sunt făcute periodic de politicieni occidental. Moscova a subliniat în mai multe rânduri că Rusia nu intenționează să atace vreun stat NATO, iar Occidentul evocă pretexte pentru a-și amplasa mai multă tehnică și batalioane în preajma frontierelor rusești. Moscova și-a exprimat în mai multe rânduri în legătură cu extinderea prezenței forțelor alianței în Europa.

  Tematic

  Kremlinul: NATO forțează Rusia să reacționeze la acțiunile agresive
  Atenție spre Crimeea: Cum se reconstruiește NATO sub Biden
  Stoltenberg: NATO s-a consolidat considerabil pe direcția estică
  NATO, marele pericol pentru România. Ce ne spun datele SRI
  Twitter a eliminat conturile care “subminau încrederea în NATO”
  Moscova cere Twitter explicații în legătură cu blocarea “conturilor anti-NATO”
  Tagurile:
  Rusia, NATO

  Știrile Zilei