14:06 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (198)
  588172

  Președintele ”Lega”, europarlamentarul Matteo Salvini spune ferm: ”Vaccinul Sputnik? Dacă funcționează și este folosit în multe țări, de ce nu?”

  BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Politicianul italian al momentului, președintele ”Lega”, europarlamentarul Matteo Salvini susține ferm folosirea vaccinurilor rusești.

  Într-un interviu acordat postului Rai Radio 1 Salvini răspunde la întrebarea dacă Italia ar trebui să folosească vaccinurile din Rusia.

  ”Vaccinul Sputnik? Scopul este de a face cetățenii în siguranță”, spune Salvini. ”Dacă funcționează și este folosit în multe țări, precum Ungaria care face parte din Uniunea Europeană, de ce nu?”.

  Salvini aduce un argument concret: ”Mulți italieni care lucrează în Rusia, inclusiv ambasadorul nostru, au făcut acest lucru”.

  ”Opinii pozitive au primit (vaccinurile rusești) și de la profesor Burioni (Roberto Burioni, celebru virolog italian n.n.) și de la Spallanzani (renumit institut și spital de boli infecțioase, n.n.) de la Roma”, arată Salvini.

  Politicianul suveranist spune clar: ”Trebuie să găsim toate modalitățile posibile de a face față reducerii cantităților care trebuiau să vină din Europa - factorul de timp este crucial”.

  Matteo Salvini a prezentat și situația din (republica) San Marino, unde spune că a contactat miniștri, parlamentari și administratori locali. ”Au început să trateze populația cu vaccinurile cumpărate în Rusia, și va continua cu vaccinurile cumpărate din Israel”.

  ”Având în vedere că Europa nu livrează ceea ce a promis, ar fi corect ca guvernul italian, care așteaptă să înceapă o producție națională dezirabilă, să caute și în străinătate ceea ce este necesar pentru combaterea Covid: sănătatea cetățenilor nu permite întârzieri suplimentare sau erori”, a declarat Matteo Salvini.
  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (198)

  Tematic

  O partidă a vaccinului Sputnik V a ajuns în Ungaria
  Vaccinul ”Sputnik V”, și mai accesibil: Cât costă acum
  RFPI : dușmanii Rusiei se tem de întâietatea vaccinului "Sputnik V"
  Vaccinul "Sputnik V" a fost autorizat în Republica Moldova
  Tagurile:
  UE, Italia, COVID-19, coronavirus, vaccin, Sputnik V, Matteo Salvini

  Știrile Zilei