18:41 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1723420

  La puțin timp după atacul american asupra Siriei, mai multe rachete trase de pe înălțimile Golan au țintit capitala siriană – riposta apărării antiaeriene a fost precisă

  BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. Agenția siriana SANA a prezentat imagini cu mai multe interceptări ale unor rachete lansate spre capitala Damasc.

  Rachetele au fost lansate spre capitala siriană în jurul orei locale 22.16, informează o sursă militară. ”Puține dintre proiectile se crede că au ajuns la pământ - sursa a declarat că apărarea antirachetă a țării a dărâmat majoritatea rachetelor inamice”, transmite Russia Today

  Faptul semnificativ este că rachetele, care au vizat zona Damascului au fost trase de pe teritoriul înălțimilor Golan ocupate de Israel, Siria învinuind Israelul pentru atac.

  ”Israelul lovește în mod obișnuit teritoriul sirian cu pretextul lovirii „țintelor iraniene” acolo”, transmite Russia Today, arătând că, de regulă, ”Tel Aviv nu comentează cu privire la raidurile sale transfrontaliere în Siria, considerându-l parte a efortului său de a descuraja Iranul să se stabilească în țara devastată de război”.

  Video diverse

  ***

  Reamintim că, recent, SUA a atacat mai multe facilități de la granița sirio-irakiană, despre care Pentagonul susține că ar fi fost folosite de milițiile susținute de iranieni.

  SUA consideră atacurile aeriene ca fiind ”defensive”, declarând că atacul ca o reacție – sau ”represalii” după atacurile cu rachete asupra trupelor SUA și ale coaliției din Irak.

  Atac militar al SUA în Siria
  © AP Photo / Ford Williams/U.S. Navy

  Pentagonul a susținut că bombardamentul a avut drept scop „descreșterea tensiunii în Siria și Irak”. Iranul a susținut că atacurile aeriene ale SUA vor da un imbold teroriștilor, acuzând Washingtonul că încearcă să „reînvie” grupul terorist Statul Islamic.

  Siria a denunțat atacurile americane drept „o agresiune lașă”, menționând că noua administrație americană și-a arătat desconsiderarea față de eforturile de soluționare a conflictului sirian, deoarece bombardamentul a coincis cu vizita trimisului special al ONU pentru Siria în țară.

  Tagurile:
  Rachete, Israel, Damasc, Siria, Atac

  Știrile Zilei