08:38 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (198)
  23581

  Italia va trimite doi inspectori în Rusia pentru a verifica procesul de producție a vaccinului Sputnik V.

  BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Italia va trimite în Rusia doi inspectori pentru verificarea întreprinderilor produc vaccinul Sputnik V, a declarat medicul șef al Institutului Național de Boli Infecțioase din Italia “Lazzaro Spallanzani”, Francesco Vaia.

  Mai devreme, instituția medicală a oferit Ministerului Sănătății din Italia un raport pozitiv cu privire la eficiența și siguranța utilizării preparatului rusesc.

  “Sputnik V funcționează. Am efectuat o evaluare independentă în calitate de institut de cercetare, nu un grup separat. Documentul a fost publicat fără vreo dorința de a ne implica în politică”, a declarat Vaia într-un interviu oferit ziarului Corriere della Sera. Potrivit concluziilor Spallanzani, vaccinul prezintă o eficiență de 90 la sută la infectare simptomatică și 100 la sută în cazuri grave.

  Diminuarea livrărilor vaccinurilor autorizate în UE a determinat o întârziere în realizarea planurilor autorităților italiene de vaccinare în masă împotriva COVID-19. În situația creată, conducătorii unor regiuni italiene și reprezentanții mediilor științifice și medicale ale țării și-au exprimat un interes tot mai mare față de vaccinul rusesc, îndemnând la autorizarea acesteia în Uniunea Europeană.

  “Am vaccinat acum doi inspectori italieni, care vor pleca la Moscova, pentru a verifica standardele de calitate la întreprinderile care produc Sputnik”, a declarat Vaia.

  Luni, directorul Institutului de Studii Farmocologice “Mario Negri”, profesorul Giuseppe Remuzzi, a declarat că vaccinul rusesc trebuie adus în Italia. În același interviu pentru Corriere della Sera, acesta a menționat că verificarea procesului de producție al preparatului Sputnik V trebuie efectuată luând în considerație că “inspectorii nu pot cere ca vaccinul produs în Rusia sau China să fi fabricat cu echipamentele cu marcajul CE, care corespunde tuturor directivelor Uniunii Europene”.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (198)

  Tematic

  Fondul rus de Investiții Directe: dușmanii Rusiei se tem de "Sputnik V"
  Matteo Salvini susține vaccinul „Sputnik V” – ”Europa nu livrează ceea ce a promis”
  Cehia va utiliza Sputnik V fără aprobarea UE? „Nu mai e geopolitică, e vorba de sănătate”
  Tagurile:
  vaccin, Sputnik V

  Știrile Zilei