09:44 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  139711

  Călătorind în Seine-Saint-Denis, preşedintele francez Emmanuel Macron a respins ideea eliminării interdicţiei ieşirii din case de la ora 19:00, cerând francezilor să mai aibă răbdare încă câteva săptămâni.

  BUCUREŞTI, 1 mart – Sputnik. Întrebat în timpul unei vizite la Stains cu privire la modificarea interdicţiei de ieşire din case după ora 19:00, Emmanuel Macron a spus că ar fi necesar ca francezii să „mai reziste câteva săptămâni” cu restricțiile legate de sănătate.

  Mai precis, președintele îi îndeamnă pe francezi să mai aștepte încă „patru până la șase săptămâni”, înainte de posibile modificări în restricţii.

  Președintele francez a participat luni, 1 martie, la un schimb de mentorat cu tineri și lideri de afaceri. De asemenea, urmează să meargă la un centru de vaccinare deschis la jumătatea lunii februarie în Bobigny, pentru cei mai vulnerabili seniori. Aceasta este prima sa vizită la un centru de acest tip de la începerea campaniei de vaccinare în Franța, potrivit Sputnik France. 

  Pe 2 ianuarie, interdicţia ieşirii din case a fost mutată cu două ore mai devreme, de la ora 20:00 la 18:00 în aproximativ 15 departamente franceze, după care măsura a fost extinsă pe întreg teritoriul, două săptămâni mai târziu.

  Pe 27 februarie, Jérôme Salomon, directorul general al Sănătății, a lăudat eficacitatea măsurii într-un interviu pentru JDD, afirmând că măsura „răspunde eficient la problema ridicată de adunările private”.

  Tematic

  Franța se joacă cu focul! Provocare militară la China acasă!
  Cercetătorii francezi au arătat că noul coronavirus circula în Franța din noiembrie 2019
  Ministrul Sănătății din Franța: a treia carantinare nu e inevitabilă
  Tagurile:
  Emmanel Macron, Franța

  Știrile Zilei