22:48 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (203)
  48371

  Secretarul de stat ungar pentru relaţii internaţionale, Zoltan Kovacs, a explicat într-un interviu acordat CNN de ce Ungaria folosește vaccinul Sputnik V.

  BRUXELLES, 2 mar – Sputnik. Zoltan Kovacs, secretar de stat pentru relaţii internaţionale în cadrul Guvernului de la Budapesta, a explicat astăzi la CNN că vaccinul împotriva Covid 19 nu este o chestiune politică, ci una de eficacitate şi siguranţă.

  Sputnik V
  © Sputnik / Владимир Трефилов

  Kovacs a arătat că vaccinurile produse în Rusia sunt folosite în multe părţi ale lumii, adăugând că Ungaria are încredere în oamenii săi de ştiinţă şi în medicii care le-au aprobat.

  Potrivit lui Kovacs, comparativ cu strategiile de vaccinare din Israel şi Statele Unite, strategia UE a eşuat, blocul comunitar fiind în momentul de faţă cu cel puţin două luni în urmă cu strategia de vaccinare din cauza eşecului Bruxellesului de a lua decizii la momentul oportun. El a făcut astfel referire la faptul că există întârzieri de livrări ale vaccinurilor contractate de Bruxelles.

  Secretarul de stat ungar a subliniat că singura cale de a combate „al treilea val” de pandemie este accelerarea vaccinărilor şi a asigurat că Ungaria respectă directivele UE în ce priveşte achiziţia vaccinurilor.

  Kovacs a precizat, de altfel, că Ungaria nu a încălcat nicio regulă şi doar şi-a extins strategia pentru a include surse de vaccin estice. Oricum, guvernul ungar se aşteaptă ca UE să aprobe atât vaccinul rusesc, cât şi pe cel chinezesc peste câteva săptămâni, a mai spus oficialul ungar.

  Ungaria a luat aceste măsuri pentru că se află într-o cursă contra cronometru din cauza răspândirii mai rapide a variantelor „mutante” ale virusului, a spus el.

  În ce priveşte protestele opoziţiei ungare împotriva folosirii vaccinurilor produse în Est, Zoltan Kovacs a afirmat că „numeroasele minciuni” spuse de opoziţie despre respectivele vaccinuri arată că exponenţii acesteia sunt împotriva vaccinării anticoronavirus şi încearcă să răspândească „teama şi neîncrederea” în rândul populaţiei.

  Kovacs a mai arătat că, în ciuda faptului că Ungaria a fost intens criticată de UE în ultimul deceniu, a demonstrat, în ce priveşte economia sau politicile sociale, că sunt posibile şi alte soluţii, pe lângă cele „mainstream” europene.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (203)

  Tematic

  Cehia va utiliza Sputnik V fără aprobarea UE? „Nu mai e geopolitică, e vorba de sănătate”
  Matteo Salvini susține vaccinul „Sputnik V” – ”Europa nu livrează ceea ce a promis”
  Inspectorii italieni vor verifica procesul de producție Sputnik V
  Tagurile:
  Sputnik V

  Știrile Zilei