20:13 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  4206194

  Cititorii site-ului Defense Blog au votat cele mai frumoase cinci avioane de luptă din lume, plasând avionul rusesc Sukhoi-35 rus (Su-35) pe locul doi.

  BUCUREŞTI, 2 mart – Sputnik. Site-ul american Defense Blog, specializat în domeniul militar, a dezvăluit luni, 1 martie, rezultatele voturilor cititorilor săi despre cele mai frumoase avioane de luptă din lume. Cititorii au acordat locul doi luptătorului rusesc Su-35, cu 14% din voturi, potrivit Sputnik France

  Defence Blog laudă capacitatea acestui avion rusesc de a atinge ținte în zbor, pe uscat și pe mare, beneficiind în același timp de o rază de acțiune de 3.500 de kilometri, ceea ce îi permite să atingă ținte la o distanță considerabilă de punctul său de decolare.

  „Sukhoi Su-35S transportă o armă de calibru de 30 de milimetri, are 12 puncte dure și poate detecta ținte la peste 400 de kilometri, în timp ce radarul său poate urmări până la 30 de ținte simultan”, descrie portalul militar.

  Pe primul loc în preferinţele cititorilor apare avionul de luptă american F-22 Raptor, cu 40% din voturi. Acesta este caracterizat de „o combinație unică de stealth, viteză, agilitate, precum şi armament aer-aer și aer-sol cu rază lungă de acţiune”, potrivit site-ului.

  De asemenea, avionul de luptă francez Rafale, al producătorului Dassault, a obținut 13% din voturi, ajungând pe locul trei, în urma concurentului său rusesc. Avionul american F-15 Eagle și Eurofighter European Typhoon au ocupat locul al patrulea și, respectiv, al cincilea.

  Tematic

  Lavrov: Rusia nu impune nimănui punctul său de vedere
  Cum declarația lui Pașinean despre complexele "Iskander" a divizat Armenia: Ce spune Rusia
  Rusia construiește noi purtătoare "invizibile" de rachete
  Tagurile:
  Avion

  Știrile Zilei