19:50 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  730240

  Pașaportul de vaccinare din UE ar contraveni principiului vaccinării benevole, consideră ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Ideea introducerii pașapoartelor COVID în Uniunea Europeană contravine ideii de vaccinare benevolă, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

  “Din câte înțeleg, această idee este în curs de elaborare. Așa cum scriu colegii din Europa, e un subiect sensibil în țările europene și e o atitudine serioasă față de această inițiativă a democrației de la Bruxelles. Mulți își exprimă astfel de raționamente: reiese că ideea contravine regulilor democrației, pentru că există o decizie în statele Uniunii Europene că vaccinarea va fi una benevolă”, a declarat Lavrov la o conferință de presă după o întrevedere cu ministrul de Externe al Uzbekistanului.

  Șeful diplomației ruse a menționat: dacă va fi introdus un “pașaport de vaccinare”, “acesta va contraveni principiului voluntarității”.

  “Prin urmare, oamenii vor fi forțați, în cazul în care vor dori să călătorească, iar populația nu-și poate imagina o viață fără o circulație între statele membre ale UE”, a adăugat oficialul rus.

  Mai devreme, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat pe Twitter că se planifică prezentarea în martie a unui proiect de lege cu privire la pașaportul digital de vaccinare, care va permite înregistrarea vaccinarea, rezultatele testului COVID-19 sau tratarea de coronavirus.

  Tematic

  Ultima oră: Premierul Cîțu nu exclude pașaportul de vaccinare!
  UK: La supermarket doar cu pașaportul Covid 19
  Pașaportul de vaccinare, din nou pe agenda Consiliului European
  Lovitură: Iohannis ”e de acord cu pașaportul de vaccinare”
  Cîțu, despre dictatura Guvernului și pașaportul de vaccinare
  Pașaport digital de vaccinare la nivel european
  Tagurile:
  Vaccinare, COVID-19, pașaport, Serghei Lavrov

  Știrile Zilei