10:08 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  51904

  Organizația Mondială a Sănătății avertizează că, până în 2050, aproape 2,5 miliarde de oameni din întreaga lume, sau unul din patru din populația estimată, va suferi de această problemă de sănătate.

  BUCUREŞTI, 3 mart – Sputnik. În ajunul Zilei Mondiale a Auzului, care cade pe 3 martie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un raport prin care cere prevenirea și combaterea problemelor care pot duce la pierderea auzului.

  Ritual
  © AFP 2021 / Lakruwan Wanniarachchi

  OMS avertizează că aproximativ 2,5 miliarde de oameni din întreaga lume, sau o persoană din patru, vor suferi de pierderea auzului în diferite grade până în 2050 și că, dacă nu vor fi luate măsuri de prevenţie, cel puțin 700 de milioane dintre acești oameni vor avea nevoie de îngrijire pentru această afecţiune și de alte servicii de reabilitare. În 2018, un raport despre aceeași problemă a prezis că „doar” o persoană din zece va fi afectată.

  „În majoritatea țărilor, îngrijirile în ceea ce priveşte sănătatea urechii şi auzului nu sunt încă integrate în sistemul național de sănătate, iar persoanele cu boli ale urechii sau cu deficiențe de auz au dificultăți privind accesul la îngrijire”, precizează OMS, citat de Sputnik France

  Printre principalele cauze ale problemelor de auz, raportul menționează lipsa vaccinării pentru prevenirea rubeolei și meningitei, îngrijirea insuficientă a mamei și a nou-născuților, precum și problemele legate de detectarea și gestionarea precoce a otitei medii la copii. În cazul adulților, zgomotul și neglijarea unei bune igiene a urechii pot cauza apariţiei acestor probleme.

  Raportul avertizează asupra necesității urgente de a extinde acțiunile pentru prevenirea și combaterea pierderii auzului, prin investirea în îngrijirea urechii și a auzului și facilitarea accesului la îngrijire în acest sens. De exemplu, pentru un dolar investit, guvernele s-ar putea aștepta la un câștig de aproape 16 dolari prin evitarea cheltuielilor mult mai mari atunci când este prea târziu.

  „Acest nou raport dezvăluie amploarea problemei, dar propune și soluții sub formă de intervenții științifice şi invităm toate țările să le integreze în sistemele lor de sănătate pentru a avansa în ceea ce priveşte protejarea universală a sănătății”, a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General al OMS.

  Tematic

  OMS anunță diminuarea infectărilor la nivel global
  Ce spun experții OMS despre ipoteza originii COVID-19 dintr-un laborator
  OMS a dezvăluit cea mai probabilă ipoteză a originii coronavirusului
  Tagurile:
  OMS

  Știrile Zilei