02:35 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1754)
  40232

  Un tânăr de 31 de ani a decedat în Estonia după ce a fost vaccinat cu preparatul AstraZeneca. Se cercetează dacă moartea acestuia are vreo tangență cu preparatul.

  BUCUREȘTI, 3 mar – Sputnik. Un tânăr, angajat al departamentului de salvare a decedat în Estonia după ce a fost vaccinat împotriva coronavirusului, a anunțat miercuri șeful biroului pentru siguranță a departamentului medicamentelor, Maya Uuskyula.

  “Astăzi am avut un caz nefericit, Spitalul Central din Tallinn ne-a anunțat despre moartea unui tânăr în vârstă de 31 de ani, care activa în calitate de salvator. După vaccinare, bărbatul avea dureri de cap și febră. Peste 10 zile, simptomele au devenit mai acute și a fost spitalizat. Astăzi, la amiază, s-a anunțat decesul lui. Se investighează dacă vaccinul a avut un rol în moartea lui”, a declarat Uuskyula în cadrul unei conferințe de presă susținute în Tallinn. Ea a ținut să sublinieze că bărbatul a fost vaccinat cu AstraZeneca.

  Campania de vaccinare în Estonia a fost lansată pe 27 decembrie. Potrivit datelor departamentului sănătății, în dimineața de miercuri au fost vaccinate 84 175 de persoane cu vaccinurile Pfizer/BioNtech, Moderna și AstraZeneca, ceea ce reprezintă 6,3 la sută din populația țării. Totodată, 37 369 de persoane au primit două doze ale vaccinului.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1754)

  Tematic

  Musulmanii care vor dori să meargă în pelerinaj la Mecca trebuie să fie vaccinați
  Lavrov: Pașaportul COVID contravine ideii de vaccinare benevolă
  Ungaria explică de ce folosește vaccinul rusesc Sputnik V
  Austria: 41 de decese, în scurt timp de la vaccinare cu BioNtech/Pfizer
  Comisia Europeană dă înapoi pe tema pașaportului de vaccinat
  Prima zi de vaccinare împotriva COVID-19 în Moldova: Cine a fost primul
  Tagurile:
  Estonia, AstraZeneca, vaccin

  Știrile Zilei