02:46 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  390113

  În timp ce Statele Unite și aliații săi lansau rachete pe teritoriul sirian în aprilie 2018, un submarin american aștepta ordinul de a ataca navele rusești care operau în regiune, potrivit Fox News.

  © Photo : Министерство обороны РФ
  BUCUREŞTI, 3 mart – Sputnik. Submarinul SUA din clasa Virginia USS John Warner era pregătit să scufunde navele rusești din Siria în 2018, relatează Fox News.

  În aprilie 2018, submarinul a participat la bombardamentele asupra teritoriului sirian lansate de Washington și aliații săi Marea Britanie și Franţa, în urma atacului chimic asupra Douma, pus de Occident pe seama forțelor loiale lui Bashar al-Assad, precizează canalul TV, citat de Sputnik France. 

  După ce a lansat șase rachete Tomahawk, ambarcațiunea a aşteptat, fiind pregătită să „torpileze orice navă militară rusă” în cazul unui atac asupra oricărei nave americane din zonă.

  Peste 100 de rachete lansate

  Atacul desfășurat în primele ore ale zilei de 14 aprilie 2018 a vizat trei ţinte: Centrul de Studii pentru Cercetări Științifice (CERS) situat la nord de Damasc, precum și două depozite suspecte de arme chimice. Un total de 105 proiectile au fost lansate de forțele coaliției.

  Rusia, un aliat al Damascului, a susținut, la rândul ei, că atacul chimic asupra Douma a fost unul regizat de gruparea White Helmets.

  Tematic

  Marina militară rusească simulează distrugerea unei nave inamice în Marea Neagră
  Flota rusă a Mării Negre monitorizează nave şi avioane NATO care participă la exerciții
  Situație tensionată între Iran și Israel după explozia de la bordul unei nave israeliene
  Tagurile:
  Nave, submarin

  Știrile Zilei