10:05 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  51657

  Liderii Camerei Reprezentanţilor a SUA au anulat toate voturile prevăzute pentru astăzi, cerându-le congresmenilor să nu se prezinte la sesiune, de teama unui posibil atac asupra Capitoliului.

  BRUXELLES, 4 mar – Sputnik. Poliţia Capitoliului a declarat ieri că are informaţii despre o ”posibilă intenţie a unei miliţii” de a ataca instituţia, amintind de asaltul din 6 ianuarie pentru care au fost acuzați susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump.

  Pentru Senatul SUA, care lucrează la pachetul de măsuri vizând redresarea economiei după criza coronavirusului, pare dificil să-şi anuleze sesiunea de astăzi.

  Poliţia Capitoliului a anunțat că va întări măsurile de securitate, deja sporite după violenţele din 6 ianuarie, soldate cu moartea a cinci persoane şi numeroşi răniţi.

  Poliţia Capitoliului a făcut public faptul că a fost atenţionată cu privire la ''informaţii preocupante pentru 4 martie'', iar responsabilul serviciilor însărcinate cu protocolul şi securitatea Congresului, Timothy Blodgett, a anunțat că lucrează în strânsă cooperare cu poliţia în privinţa informaţiilor legate de 4 martie şi de posibilele manifestaţii din jurul a ceea ce unii numesc ”adevărata zi a învestiturii”.

  Până în anul 1933, preşedinţii americani erau învestiţi pe 4 martie, nu pe 20 ianuarie cum se procedează în prezent.

  Tematic

  Kremlinul, despre noile sancțiuni UE și SUA împotriva Rusiei
  Administrarea Biden: SUA nu vrea să se implice în războaie interminabile
  Zaharova: "SUA transmit semnale în gol"
  Tagurile:
  SUA

  Știrile Zilei