13:37 18 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  48711

  Germania a comunicat Uniunii Europene că va menţine controversatele restricţii la frontiere, criticate atât de statele vecine, cât și de Comisia Europeană.

  BRUXELLES, 4 mar – Sputnik. Germania îți aplică propriile politici la granițe și respinge apelurile la relaxarea trecerilor la frontieră, cerute de vecinii săi Austria şi Cehia, dar și de Comisia Europeană.

  Comisia a cerut săptămâna trecută Germaniei şi altor cinci ţări să reducă restricţiile unilaterale ale libertăţii de circulaţie a bunurilor şi persoanelor, apreciind că "au mers prea departe" şi afectează piaţa unică.

  Germania, altfel o țară puternică pro-UE, își vede însă de propriile interese, astfel că ambasadorul german la Bruxelles a răspuns printr-o scrisoare că "trebuie să menţinem măsurile luate în prezent la frontierele interne, în interesul protecţiei sănătăţii".

  Granițele Germaniei cu vecinii devin adesea aglomerate, iar unora dintre călători li se interzice trecerea dintr-o țară în alta după ce Berlinul a impus restricții dure la trecerea frontierei. Acest lucru încalcă însă sfaturile și recomandările Comisiei Europene cu privire la libera circulație, dovedind încă o dată că în UE statele puternice fac ce le convine fără să țină cont de ceilalți, iar singurele care respectă Comisia Europeană și fac drepți la Bruxelles sunt statele slabe, cum e și cazul României.

  Tematic

  Comisarul Românei critică Germania pentru că blochează tirurile la graniță
  Românii din Germania, important: Tot ce se schimbă în această ţară în martie 2021
  Fenomen meteo rar în Germania în zilele următoare: ce se va întâmpla cu cerul
  Tagurile:
  Germania

  Știrile Zilei