02:47 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  524411

  În Marea Britanie urmează să aibă loc următorul recensământ, pe 21 martie, recensământ general care se organizează o dată la 10 ani. Ce trebuie să ştie românii care locuiesc în UK.

  BUCUREŞTI, 4 mart – Sputnik. La fiecare 10 ani în Anglia și Țara Galilor se organizează un recensământ general, care ajută organizațiile guvernamentale să ia decizii cu privire la planificarea și finanțarea serviciilor publice, cum ar fi transportul, educația și asistența medicală, potrivit site-ului guvernului britanic

  Duminică, 21 martie 2021, va avea loc următorul recensământ, care „ne va oferi informații noi ce ne vor ajuta să înţelegem mai bine situaţia în pandemie” şi pentru „a ne asigura că serviciile pe care le utilizați răspund nevoilor societății noastre în schimbare. Acestea se referă la spitale, școli, universități și centre de muncă”.

  Recensământul 2021 va fi unul în primul rând digital, ceea ce înseamnă că oamenii sunt încurajaţi să răspundă online, folosind orice dispozitiv, inclusiv telefonul mobil sau tableta.

  Va exista asistență online pe site-ul recensământului şi vor fi oferite îndrumări inclusiv prin telefon, chat web, e-mail, rețele sociale sau mesaje text.

  După Ziua recensământului, de la sfârșitul lunii martie și până în aprilie, ofițerii din partea autorităţilor vor vizita gospodăriile care nu au trimis un formular de recensământ completat. Aceştia vor încuraja oamenii să finalizeze completarea fişei de recensământ și vor acorda asistenţă. Pe de altă parte, ofițerii de teren nu vor trebui să intre în case.

  Ofițerii de teren vor opera în același mod ca în cazul unei vizite din partea poştaşului sau livratorului de alimente. Aceștia vor purta echipamente de protecție și vor respecta îndrumările guvernamentale.

  Pentru a afla mai multe despre cum se va realiza Recensământul 2021 în condiții de siguranță în timpul epidemiei de coronavirus, puteţi vizita site-ul Oficiului Naţional de Statistică.

  Cei care refuză să răspundă pot fi amendaţi cu până la 1.000 de lire

  Toţi locuitorii, inclusiv românii, sunt obligaţi prin lege să completeze datele recensământului. Cei care furnizează informaţii false sau care nu completează datele obligatorii pot fi amendaţi cu până la 1.000 de lire sterline, potrivit ziarulromanesc.uk . Unele întrebări sunt marcate în mod clar ca fiind voluntare şi nu este o infracțiune dacă alegeţi să nu răspundeți la acestea.

  Potrivit ONS, în statisticile publicate, persoanele nu vor fi identificate, iar informațiile personale (de exemplu, numele, adresa sau data nașterii etc.) sunt protejate de lege. Evidența recensământului este păstrată în siguranță timp de 100 de ani și numai după acest termen poate fi văzută de generațiile viitoare. Toți cei care lucrează pentru desfăşurarea recensământului semnează angajamentul privind confidențialitatea. Este infracțiune divulgarea în mod ilegal de date personale din recensământ.

  Tematic

  UK: La supermarket doar cu pașaportul Covid 19
  Forțele aeriene ale UK planifică „atacarea” sateliților rusești și chineze
  UK „ar putea reintroduce alte lockdown-uri” - ministrul britanic de Externe
  Tagurile:
  Români, UK

  Știrile Zilei