20:44 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14421

  Fidesz este în discuţii cu diverse forţe politice, în căutarea unui grup nou în Parlamentul European, Victor Orban pomenind negocierile cu mai multe grupări suveraniste.

  BRUXELLES, 5 mar – Sputnik. Viktor Orban a anunțat astăzi în emisiunea sa săptămânală de la postul public de radio Kossuth că partidul său este în discuţii cu diverse forţe politice după separarea de PPE, în căutarea unui grup nou în Parlamentul European.

  Viktor Orban a precizat în acest sens că Fidesz a purtat discuţii cu aliaţi politici din Polonia, fără a menţiona o formaţiune anume, precum şi cu fostul vicepremier italian populist Matteo Salvini şi cu Giorgia Meloni, lidera formaţiunii conservatoare Fraţii Italiei.

  "Nu e nevoie să ne grăbim", a asigurat Orban, potrivit căruia obiectivul este crearea unei "case politice" pentru Fidesz şi alte forţe similare din Europa care nu doresc migranţi şi vor să "apere" familiile tradiţionale.

  Fidesz şi-a anunţat retragerea din grupul europarlamentar al PPE, ce avea până acum 187 de mandate în PE, după ce PPE a adoptat o modificare a regulilor interne în virtutea căreia un partid membru poate fi suspendat în ansamblul său. PPE a pierdut astfel cei 12 eurodeputaţi ai Fidesz.

  Cele mai apropiate grupuri de Fidesz din actualul Parlament European sunt  Conservatorii și Reformiștii (ECR), unde se află partidul PiS din Polonia,  precum și Grupul Identitate și Democrație, unde se află partidul Liga condus de Matteo Salvini.

  Tematic

  Cioloș a aplaudat plecarea lui Viktor Orban din PPE
  Viktor Orban dă de pământ cu Bruxelles: Dacă faceți asta, vă vom părăsi! 
  Ultima oră: Viktor Orban lovește dur Bruxelles - iese din jocul lor! Decizia a fost luată!
  Tagurile:
  Viktor Orban

  Știrile Zilei