07:48 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  36583

  Guvernul Germaniei nu a influențat Commerzbank pentru pentru suspendarea relațiilor contractuale cu agenția RT și Ruptly, susține diplomația germană.

  BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Guvernul german nu a influențat Commerzbank în sensul încetării relațiilor contractuale cu agenția Russia Today Germania, susține Ministerul Afacerilor Externe de la Berlin. Amenințările din partea Rusiei cu aplicarea unor măsuri de răspuns nu corespund esenței problemei.

  “Guvernul Germaniei nu a exercitat în niciun fel vreo influență asupra Commerzbank în scopul încetării relațiilor cu RT și nu dispunem de informații legate de alți parteneri ai RT. În acest fel, amenințările părții ruse cu aplicarea unor măsuri de răspuns nu corespund esenței problemei”, a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al diplomației germane, Christopher Burger, adăugând că “nu este pentru prima dată când Moscova încearcă să transfere responsabilitatea pe seama noastră pentru raporturile juridice dintre RT și bănci”.

  Mai devreme, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că Rusia va fi nevoită să adopte măsuri de răspuns în raport cu presa germană din Rusia, în cazul în care Germania nu va asigura o activitate normală a jurnaliștilor ruși pe teritoriul său.

  Tematic

  Video - Vladimir Putin a felicitat RT cu prilejul împlinirii a 15 ani de la lansare
  Chomsky la RT: SUA au cauzat răspândirea terorismului internațional
  Omul lui Navalnîi, la o discuție cu un agent britanic – video publicat de RT
  Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump
  Guvernul german nu se pronunță în chestiunea blocării conturilor RT
  Tagurile:
  RT, Germania

  Știrile Zilei