14:32 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  29508

  Ministrul sănătăţii din Franţa, Olivier Veran, a avertizat că există posibilitatea introducerii vaccinării obligatorii pentru angajaţii din domeniul sanitar dacă aceştia nu se vaccinează de bunăvoie.

  BRUXELLES, 5 mar – Sputnik. Pentru prima oară în UE se vorbește de vaccinarea obligatorie, și nu într-o țară oarecare ci chiar în Franța. Este vorba de declarația făcută de  ministrul sănătății din Franța, Olivier Veran, postul BFMTV.

  ''S-ar putea ajunge la vaccinarea obligatorie'', a declarat Veran în interviul amintit, el insistând însă că nu doreşte să acuze personalul medical.

  Declarația oficialului francez are loc în condițiile în care rata de vaccinare în rândul acestei categorii profesionale din Franța este extrem de scăzută.

  Ministrul francez le-a scris de altfel angajaţilor din sistemul sanitar pentru a-i convinge să se vaccineze, ''pentru binele lor şi al bolnavilor'', cu scopul de a reduce riscul de transmitere a virusului.

  Dar, dacă această iniţiativă nu va avea efectul scontat, următorul pas va fi să se recurgă la Consiliul Consultativ de Etică pentru a examina ''măsuri suplimentare''.

  Veran consideră insuficient nivelul de imunizare a personalului din căminele de bătrâni, situat în jurul valorii de 42%, potrivit ultimelor date disponibile. Culmea este că procentul este chiar mai mic, de doar 30%, în rândul personalului din spitale şi cabinete medicale, ceea ce denotă nivelul scăzut de încredere al personalului medical în vaccinurile propuse de UE.

  Tagurile:
  Franța

  Știrile Zilei