18:51 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  60081

  Autoritățile ungare au anunțat că suspendă temporar vaccinarea cu preparatul AstraZeneca. Care sunt motivele.

  BUCUREȘTI, 5 mar – Sputnik. Autoritățile ungare au suspendat temporar campania de vaccinare a populației cu preparatul compania AstraZeneca, din cauza unor probleme tehnice legate de informare a populației, informează ziarul local Hungary Today.

  Comisia Europeană
  © Sputnik / Алексей Витвицкий

  Prim-ministrul țării, Viktor Orban, potrivit publicației, a recunoscut că în programul de vaccinare au fost înregistrate anumite erori tehnice, motiv pentru care aceasta este suspendată, „pentru examinarea” defectelor și eliminarea lor.

  Înainte de vaccinare, în Ungaria sunt expediate mesaje SMS care conțin informații despre locul, data/ora și modalitatea în care poate fi administrat preparatul. Cu toate acestea, localnicii se plâng că primesc coordonate pentru centrele medicale care se află la sute de kilometri de casă, dar și pe imposibilitatea de a schimba data și locul vaccinării. Unele persoane care s-au înregistrat pentru vaccinare nu primesc notificări deloc. De asemenea, au fost înregistrate și alte cazuri, în care persoanele care s-au vaccinat, sunt înștiințați că sunt programați pentru o vaccinare.

  Potrivit ziarului, cetățenii care se confruntă cu probleme în timpul vaccinării, vor putea apela la o linie fierbinte, însă numărul acestei linii nu a fost anunțat.

  Coordonatorul campaniei de stat pentru vaccinare a confirmat suspendarea vaccinării cu AstraZeneca în acest week-end, acuzând probleme de sincronizare a bazelor de date.

  Totodată, menționează publicația, șeful cabinetului de miniștri planifică să atingă până la începutul lunii aprilie o cifră de 2,4 milioane de persoane vaccinate.

  Potrivit datelor portalului de stat, în Ungaria numărul total al cetățenilor vaccinați a cu prima doză a ajuns la 862 mii, iar 279 727 – cu două doze. În total, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 452 547 de cazuri de infectare, 12 769 persoane au decedat.

  Ungaria a aprobat utilizarea în țară a vaccinului AstraZeneca, Sinopharm și Sputnik V. Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a declarat că Ungaria și Rusia au încheiat un acord de livrare a vaccinului rusesc împotriva COVID-19. De asemenea, în țară sunt utilizate preparatele Pfizer și Moderna, aprobate la nivel de UE.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)

  Tematic

  Mai multe țări dau înapoi de la vaccinul AstraZeneca din cauza efectelor secundare
  Clinici din Germania întrerup vaccinările cu AstraZeneca – prea multe efecte secundare
  Africa de Sud returnează vaccinurile AstraZeneca după ce a suspendat administrarea lor
  Elveția ar putea renunța la vaccinurile AstraZeneca
  Vaccinul AstraZeneca întârzie și în trimestrul doi
  Un tânăr a murit în Estonia după vaccinarea cu AstraZeneca
  Doi oameni au decedat în Coreea de Sud după vaccinarea cu AstraZeneca
  A crescut numărul deceselor după primirea vaccinului AstraZeneca în Coreea de Sud
  Tagurile:
  AstraZeneca

  Știrile Zilei