15:43 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  58610

  Un front rece care s-a deplasat în Germania aduce ploi și zăpadă în jumătatea sudică a ţării, iar aerul arctic determină o scădere accentuată a temperaturilor. Cum va fi în weekend în această ţară.

  BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik. Aerul polar s-a deplasat de joi în Germania, aducând scăderea temperaturilor, iar aerul umed este adus și în vestul ţării. În sudul și estul Germaniei vor cădea ploi vineri seara și va ninge la altitudini mai mari, potrivit focus.de. Ploaia va spăla praful saharian care a fost transportat în Germania în ultimele zile.

  În Erzgebirge și în Thüringer Wald, cota de ninsoare scade la 400 de metri vineri seară. În Alpi, cota de zăpadă scade doar odată cu venirea aerului rece vineri. Seara, poate ninge acolo intens.

  În nord, aerul este prea uscat pentru precipitații semnificative. Aerul polar este atât de uscat încât cantitatea precipitațiilor scade din ce în ce mai mult. În Erzgebirge ninsorile încetează vineri după-amiază, în Alpi, în noaptea de sâmbătă.

  Pe de altă parte, cantitatea de zăpadă se ridică la câțiva centimetri în Erzgebirge şi Thüringer Wald. La altitudini mai mari, se pot depune până la 20 de centimetri de zăpadă.

  Scăderea semnificativă a temperaturilor

  Masele de aer arctic determină scăderea accentuată a temperaturilor. Astfel, valorile scad cu până la 10 grade. Vineri seara există încă o diferență semnificativă de temperaturi între nord și sud. Vineri, temperaturile din Germania sunt cuprinse între 1 și 7 grade.

  În noaptea de vineri spre sâmbătă se va produce îngheț ușor până la moderat în toată Germania. De asemenea, este posibil îngheț sever la altitudini mai mari în Alpi.

  Temperaturile vor crește din nou ușor de sâmbătă

  Temperaturile cresc din nou ușor sâmbătă și duminică. Valorile maxime sunt cuprinse între 2 și 10 grade. Vremea se va mai încălzi la începutul săptămânii viitoare. Apoi curentul se schimbă din nou de la nord la vest și un aer mai blând va ajunge iar în Germania.

  În noaptea de duminică spre luni, aerul polar se deplasează din nou în nord-estul Germaniei. Ca urmare, va fi înnorat în nord, iar unele ploi se pot transforma în zăpadă.

  Astfel, în zilele următoare, aerul polar din nord va aduce un interval scurt de vreme rece și zăpadă în unele regiuni. Totuşi, de săptămâna viitoare, temperaturile vor reveni din nou la valori mai ridicate.

  Tematic

  Românii din Germania, important: Tot ce se schimbă în această ţară în martie 2021
  Berlinul a răspuns la amenințările Moscovei legate de problema RT Germania
  Germania nu ține cont de solicitările europene și nu relaxează restricțiile de la granițe
  Tagurile:
  Germania

  Știrile Zilei