20:46 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  52026

  În timp ce vizita sâmbătă un centru de vaccinare, prim-ministrul Franţei Jean Castex a exprimat încă o dată dorinţa guvernului de a „face tot posibilul” pentru a evita un nou blocaj, total sau parțial.

  BUCUREŞTI, 7 mart – Sputnik. Având în vedere situația sanitară încă „îngrijorătoare”, nu este posibil să se prevadă dacă Franța va trebui sau nu să reintre în lockdown, a declarat Jean Castex reporterilor în timpul vizitei sale din 6 martie la un centru de vaccinare din Fleury-Mérogis.

  „Nu putem spune [...] dacă vom fi sau nu obligați să continuăm cu un blocaj total sau parțial, situația sanitară, după cum ştiţi, este îngrijorătoare și tensionată, dar, pe de altă parte, ceea ce știu este că trebuie să facem tot posibilul pentru a evita [un nou lockdown]”, a declarat prim-ministrul, citat de Sputnik France.  De asemenea, el a subliniat asupra importanței vaccinării în acest context.

  ​Castex a mai precizat că, în contextul accelerării vaccinării, guvernul a reușit din acest weekend să mobilizeze „un număr maxim de centre de vaccinare” și să deschidă noi centre. El a salutat mobilizarea „excepțională” a mai multor voluntari, precum şi a personalului de sănătate, pompierilor și a altor actori.

  Închideri în weekend

  În timpul conferinței sale de presă săptămânale, prim-ministrul a prelungit joi, 4 martie, lockdown-ul pe timp de weekendul (deja în vigoare la Nisa și Dunkerque) la departamentul Pas-de-Calais. Alte măsuri, precum închiderea întreprinderilor nealimentare de peste 5.000 de metri pătrați sau interzicerea consumului de alcool şi a muzicii amplificate pe drumurile publice, sunt de asemenea în vigoare. Până în prezent, 23 de departamente franceze au fost plasate sub supraveghere sporită.

  Tematic

  Ministrul Sănătății din Franța: a treia carantinare nu e inevitabilă
  Franța se joacă cu focul! Provocare militară la China acasă!
  Cercetătorii francezi au arătat că noul coronavirus circula în Franța din noiembrie 2019
  Tagurile:
  Franța

  Știrile Zilei