15:28 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  31491

  Într-un interviu organizat sâmbătă, 6 martie, directorul general al OMS și ministrul rus al Sănătății au examinat cererea Rusiei de a înregistra vaccinul rusesc împotriva coronavirusului pe lista celor aprobate pentru utilizare în situații de urgență.

  BUCUREŞTI, 7 mart – Sputnik. Ministrul rus al Sănătății, Mihail Murashko, și directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, au vorbit, pe 6 martie, în cadrul unui apel video, despre măsurile pentru a face față contaminării cu coronavirus.

  „Până în prezent, milioane de oameni au fost vaccinați cu Sputnik V. Acest vaccin formează imunitate celulară și umorală, rezistentă la agentul patogen Covid-19 și nu are efecte secundare grave. De fapt, vaccinul a devenit un «bestseller» mondial”, a declarat ministrul rus într-un comunicat publicat de minister.

  Cei doi oficial avut, de asemenea, o perspectivă mai largă asupra problemelor cauzate de pandemie.

  Utilizare de urgență

  Mihail Murashko a vorbit despre eforturile Rusiei în această direcţie, inclusiv în ceea ce priveşte campania națională de vaccinare lansată în ianuarie 2021.

  S-a vorbit şi despre „examinarea de către organizația internațională a cererii de includere a vaccinului rusesc Sputnik V pe lista substanțelor aprobate de OMS pentru utilizare în situații de urgență”, a spus ministerul, potrivit Sputnik France

  Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus, la rândul său, că OMS își concentrează în prezent eforturile asupra combaterii răspândirii noii epidemii. Potrivit OMS, măsurile esențiale sunt distanțarea fizică și vaccinarea populației.

  Tematic

  Rusia a finalizat cea de-a doua fază a studiilor clinice a vaccinului "Sputnik Light"
  Sputnik V, al doilea cel mai popular vaccin din lume
  Bavaria solicită certificarea accelerată a vaccinurilor, inclusiv a Sputnik V, în UE
  Tagurile:
  OMS, Rusia, Sputnik V

  Știrile Zilei